Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’daki eğitim sendikalarını ve İlkokul Öğretmeni Mürüvvet Hoca’yı ziyaret etti. Köksal, mevcut iktidarın öğretmenleri ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi sıfatlarla ayrıştırdığını, bu durumun eğitime olumsuz olarak yansıdığını kaydetti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’ni ve Eğitim-İş Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Milletvekili Köksal, “Torba yasada maalesef öğretmenlerin sıkıntılarını çözecek hiçbir hüküm yok; bilakis bugüne kadar AKP yaptığı düzenlemelerle öğretmenleri kadrolu, ücretli, sözleşmeli gibi kategorilere ayırdı. Öğretmen öğretmendir. Öğretmeni ücretliydi, sözleşmeliydi, kadroluydu, şuydu buydu diye ayırmaktan vazgeçilmeli” dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU

“Atanamayan öğretmenler” sorununa da dikkat çeken Köksal, “Bir de tabii atanamayan öğretmenler var. Yıllarca eğitim görüp üniversitelerde dirsek çürütüp çok istediği, sevdiği mesleğini yapamayan öğretmenler. Onların sıkıntılarını Mecliste defalarca dile getirdiğimiz hâlde ‘Atamalarını yapın, onları öğretmenlik hayaline kavuşturun’ dediğimiz hâlde onlarla ilgili de hiçbir adım atılmadı. Birçok atama bekleyen öğretmen adayı maalesef bu ülkede canına kıyıyor” diye konuştu.

REHBER ÖĞRETMENLERE ÖNEM VERİLMELİ

Köksal, şöyle devam etti:

“Rehber öğretmenler. Bunlar gerçekten son derece önemli eğitim sisteminde. Neden? Çünkü çocuklara psikolojik danışmanlık yapıyorlar. Özellikle, istismar gibi çocuğa karşı işlenen suçların tespitinde, çocukların okul başarılarında, psikolojik durumlarının değerlendirilmelerinde son derece etkin bir role sahipler. Fakat AKP yeni bir yönetmelik getirdi. Bu yönetmelikle rehber öğretmenlerin rehber öğretmenlik dışında hatta öğretmenlik mezunu olması şartını bile kaldırılıyor. Herhangi bir lisans mezunu rehber öğretmen olarak atanabilecek. Düşünebiliyor musunuz, çocukların psikolojisiyle ilgilenen bir alanda herhangi bir lisans mezunu görev yapabilecek ve yine AKP’nin getirdiği bu yönetmeliğe göre rehber öğretmenler kendi uzmanlık alanları dışında örneğin, sınav gibi ya da nöbet gibi, büro işleri gibi kendi alanlarıyla ilgili olmayan konularda çalıştırılabilecek.”

YANDAŞ SENDİKAYA DİKKAT

Hükümetin “Milli” kelimesinin karşılığını neredeyse ortadan kaldırdığına dikkat çeken Köksal, “Öğretmenler çok önemli, gerçekten. Mustafa Kemal Atatürk, büyük önderimiz ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyor ama AKP bundan bile ders çıkarmamış çünkü öğretmenler şu anda bu ülkede hak ettikleri gibi yaşayamıyorlar. Bir kere, yandaş olan bir sendikaya, belli bir sendikaya üye olmayan öğretmenler maalesef istedikleri gibi göreve getirilmiyorlar. Millî her yerde olduğu gibi millî eğitimde de maalesef liyakat kaldırıldı. ‘Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenler’ ya, 2019 seçimlerinde de öğretmenler sayesinde bu ülkede AKP iktidarından kurtulacağız” şeklinde konuştu.