Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim’deki bir skandalı daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Köksal, “İmam Hatiplik Şuuru” isimli kitapta Cumhuriyet’i kuran kadrodan “Osmanlı’yı yıkanlar” şeklinde bahsedildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim’deki bir kitap skandalı daha gündeme getirdi. Köksal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Köksal, “Bakanlığınızca protokol imzaladığınız Ensar Vakfı tarafından İmam Hatip Liselerine dağıtılan Hayreddin Karaman’a ait İmam Hatiplik Şuuru adı altındaki kitapla ilgili herhangi bir inceleme denetim yapılmış mıdır?” dedi.

 

HANGİ GEREKÇEYLE İZİN VERİLDİ?

 

Köksal, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

 

“İş bu kitapta Cumhuriyeti kuranlardan Osmanlıyı yıkanlar diye bahsedilmekte ve ayrıca İslam devletini kurmaya yönelik övgüler yapılmaktadır. Yine bu kitapta İmam hatipte yeterliliği olmayan öğretmenlerden bahsedilerek öğretmenliği bırakıp portakal ve limon satsınlar gibi ifadeler kullanılmakta ve öğrencilere Yeni Şafak gazetesini okumaları tavsiye edilmektedir. Eğer bu kitap Bakanlığınızca denetimden incelemeden geçmişse bu yazılanlara hangi gerekçeyle izin verilmiştir?”

 

CUMHURİYET DÜŞMANLIĞI YAPAMAZSINIZ

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiğini hatırlatan Milletvekili Köksal, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Bakanlığınızın da bu durumdan hareketle gençlerimizin Cumhuriyet sevgisiyle Atamızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine bağlı nesiller olarak yetişmesini sağlamak en temel görevlerinizden değil midir? Bakanlık olarak gençlerimizi yanlışa sürükleyecek Cumhuriyet düşmanlığını aşılayacak kişi, dernek, kitap, dergi vb. uzak tutmanız gerekmez mi? Bakanlığınızca protokol imzaladığınız dernek, vakıf ve bunun gibi kuruluşlarla ilgili gerekli ve yeterli inceleme araştırma yapılmış mıdır? Yapılmışsa kriterler nelerdir? Yapılmamışsa eğitim-öğretim gibi ülkemizin geleceğini etkileyen böyle ciddi bir konuda niçin araştırma inceleme yapılmamıştır” dedi.