Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1'inci Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. AKP iktidarında esnafın, orta direk ve yoksul vatandaşların hayattan tat alamaz hale geldiğini kaydeden Köksal, "AKP’nin yüzünden esnafın hali içler acısı. Bu iktidar gerçekleri sakladıkça millet nefes alamıyor. Milletçe Kovid salgını ile mücadele ediyoruz, bir taraftan da AKovid olduk" dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1'inci Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. AKP iktidarında esnafın, orta direk ve yoksul vatandaşların hayattan tat alamaz hale geldiğini kaydeden Köksal, "AKP’nin yüzünden esnafın hali içler acısı. Bu iktidar gerçekleri sakladıkça millet nefes alamıyor. Milletçe Kovid salgını ile mücadele ediyoruz, bir taraftan da AKovid olduk" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek 1'inci Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Milletvekili Köksal’a esnaf ziyaretinde, CHP Merkez ilçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik ettiler.

ESNAFIN ANKARA'DAKİ SESİ OLUYOR

Sanayi sitesi esnafı Milletvekili Köksal'ın kendilerini seçimden seçime değil, sürekli ziyaret eden tek Milletvekili olduğunu söyleyerek, "Sayın vekilimiz bizlerin talep ve sıkıntılarını sürekli olarak Meclis'te dile getiriyor. Kendisini hem basından hem de sosyal medyadan takip ediyoruz. Burcu Köksal, esnafın Ankara'daki sesi oluyor." dediler.

DESTEK PAKETLERİ YETERSİZ, BUNDAN DA YARARLANAMIYORUZ...

Bazı esnaflar Milletvekili Köksal’a karşılıksız devlet desteği almadıklarını belirterek, "Pandemi nedeniyle deyim yerinde ise resmen kan ağlıyoruz. Açıklanan destek paketlerinden faydalanamıyoruz. Pandemi öncesi günü kurtarsak şükür ediyorduk. Ancak şimdi siftah yapmadan kepenk kapatıyoruz. Bu şekilde esnafın ayakta kalması zor. Açıklanan destek paketleri yeterli olmadığı gibi bundan da yararlanamıyoruz. İlgili kurumlara gittiğimizde büyük-küçük defter ayrımı yapılarak olmaz deniliyor. Bu durumda esnaf nasıl dayansın." şeklinde konuştular.

KÖKSAL, ESNAFA CHP'NİN 22 ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ ANLATTI

Esnafın yaşadığı sıkıntıları ve talepleri dinleyen Köksal, esnafa CHP Genel Merkezi tarafından esnaf ve KOBİ’lere yönelik yapılması gereken ekonomik desteklere yönelik çözüm önerilerini içeren broşürleri dağıtarak detaylı bilgiler verdi. CHP’nin pandemi döneminde zor süreçten geçen esnaf için 22 çözüm önerisinin olduğunu dile getiren Köksal, "Esnafımız ücretsiz izin desteğinin kimi personele çıktığını, kimine çıkmadığını ve bununda son derece yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Damat bakan herkese kişi başı 5 bin lira gibi bir devlet desteği, karşılıksız bir para verdiklerini ifade etmişti. 5 bin lira karşılıksız alan bir esnaf var mı diye bunu soruyoruz ama şuana kadar kimse devletten karşılıksız bir para yardımı görmemiş. Ancak kredi çekenler olmuş, onlarda ödemekte zorlanıyorlar. Vergi ertelemelerinden faydalanan olmuş ama şuan o vergi ertelemelerinin günü gelmiş, bunu ödemekte zorlanıyorlar, ödeyemeyeceklerini söylüyorlar. Kirasını veremeyecek olan, Bağ-Kur primini yatırmayacak durumda olan esnaf var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara bu konu da çağrıda bulunuyoruz. Esnafa, KOBİ’ye yönelik, onlara nefes aldıracak, ayağa kaldıracak, ayakta kalmalarını sağlayacak, ekonomik desteklerle ilgili 22 çözüm önerimiz var. Buna ilişkin broşürlerimizi esnaflarımızla paylaşıyoruz. Onların bu pandemi dönemini en az zararla atlatabilmeleri için ekonomik destekten yararlanmaları için, ayakta kalmaları için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

ESNAF İKTİDARDAN DESTEK BEKLİYOR..!

Esnafın bugüne kadar pandemi de destek almadığını gördüğünü dile getiren Köksal, "Birçok dükkan kapalı açık olanlarda işlerin azalmasından yana dertli ve esnaf bugüne kadar pandemide destek alamamış. İktidarın bu zor günlerde onların derdine derman olacak şekilde maddi destek sağlamasını talep ediyorlar. Vatandaş maddi sıkıntılar ve koronavirüs salgını nedeniyle çok alışveriş yapamıyor, dışarıya çıkamıyor. Dışarıya çıksa cebinde çok parası yok. Öncelik tamamen temel gıda maddelerine verilmiş durumda. Dolayısıyla bu noktada özellikle küçük esnaf, KOBİ, iş insanları bir hayli zorda." şeklinde konuştu.

AKOVİD’E KARŞI MÜCADELE, KOVİD İLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ

"Milletçe Kovid salgını ile mücadele ediyoruz, bir taraftan da AKovid olduk." diyen Köksal, " Bütün semptomlar mevcut... Bu iktidar döneminde orta direk ve yoksul vatandaşlarımız hayattan tat alamaz oldu. Bu iktidarın döneminde yapılan yolsuzluklardan, istismarlardan, kayırmacılıktan midemiz bulanıyor. Bu iktidarın temsilcileri ekrana çıktıkça milletin ateşi çıkıyor. Bu iktidar gerçekleri sakladıkça millet nefes alamıyor. AKovid'e karşı mücadele, Kovid ile mücadele kadar önemli." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Milletvekili Köksal, Özel Eğitim Kurumları Temsilcisi Ecel Seçer ile görüşerek pandemi döneminde Özel Eğitim Kurumlarının yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırladıkları rapor hakkında görüş alışverişinde bulundu.