Milletvekili Prof Dr Veysel Eroğlu'nun yeni kurulan fakülte ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Milletvekili Prof Dr Veysel Eroğlu'nun yeni kurulan fakülte ile ilgili basın açıklaması yaptı.

10.11.2019 Tarihli ve 1773 Sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AK Parti Hükümeti olarak son 17 yılda şehrimize muazzam yatırımlar gerçekleştirdik.

2003-2019 yılları arasında 24 milyar TL yatırım gerçekleştirerek ilimiz her alanda geliştirdik ve kalkındırdık.



Afyonkarahisar’ımızı son 17 yılda gerçekleştirdiğimiz takriben 1 milyar TL yatırımla

Sporun Merkezi haline getirdik. Şehrimize kazandırdığımız çok sayıda spor tesisi ile her branşta Afyonkarahisar’ı marka şehir haline getirdik.

İnşa etmiş olduğumuz Kocatepe Spor Kompleksi ile 15.000 kişi kapasiteli Zafer Stadyumu, çok maksatlı kullanıma uygun spor salonu, tenis kortları, su kayağı tesisi, olimpik yüzme havuzu, sporcu eğitim merkezi, sentetik zeminli çim futbol sahaları ve daha pek çok tesisi şehrimize kazandırdık.

Çok modern bir Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi inşa ettik. 3.000 kişi kapasiteli spor salonunda 1 adet müsabaka salonu, 1 adet antrenman salonu ile 1 adet çok maksatlı salon, Gençlik Merkezinde ise çok maksatlı bir spor salonu bulunmaktadır. Ayrıca ilçelerimiz, beldelerimiz ve pek çok okulumuza gerekli spor tesislerini kazandırdık.

Yapmış olduğumuz bu yatırımlar neticesinde ülkemizin çok sayıda güzide kulübü ve hatta Dünya çapında tanınmış takımlar şehrimizde kamp programlarını gerçekleştirmektedir.

İlklerin şehri olan Afyonkarahisar bir ilki daha gerçekleştirerek Dünya Motokros Şampiyonasına (MXGP) üst üste iki defa ev sahipliği yapmıştır. 2018 ve 2019 Eylül aylarında gerçekleştirilen organizasyonu 6 kıtada takriben 180 Dünya televizyonu tarafından canlı ve banttan yayınlanmış, 2 milyar kişi tarafından takip edilmiştir.



İlimizin ilk üniversitesi olan Afyon Kocatepe Üniversitesi yaptığımız yatırımlar sayesinde her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. İlimizde yaptığımız spor yatırımları neticesinde ve üniversitemizin yaptığı çalışmalarla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür.

Spor Bilimleri Fakültesinin başta üniversitemiz olmak üzere, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitelerimize desteğimiz daha da artarak devam edecek ve her iki üniversitemizi de Dünya’nın sayılı üniversiteleri haline getireceğiz.

                     Prof. Dr. Veysel EROĞLU