22.Dönem Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Belediye Başkanlığı Aday adayı Dr.Mahmut Koçak, Seçim bürosunda Kadınlar ve kadın analar ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda Kadın’ın katıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Koçak; “Değerli Basın Mensupları, Hanımefendiler, Annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz , her hafta bir yeni proje ile Afyonkarahisar’ın gündemine ışık tutalım diye yola çıktık. Biz geldiğimiz zaman neler yapacağımızı, daha gelmeden Afyonkarahisar’da yaşayan her kesin bilmesini isteriz. Yol haritamızı, durduğumuz noktayı, neler yapacağımızı, duygu ve düşüncelerimizi geçmişe dair, geleceğe dair, her şeyimizi vatandaşın şeffaf bir şekilde bilmesini arzu ederiz, çünkü talip olduğumuz görev sizin emanetiniz, sizin bize verdiğiniz, vereceğiniz emanetiniz. Bütçesiyle çocuklarınızın geleceği ile yatırımlarıyla koskoca bir Afyonkarahisar’ın geçmişten geleceğe taşınması meselesi, dolayısıyla bilmeniz, bizim nerede duracağımız, neler yapacağımızı bilmeniz en tabii hakkınız.

Şimdi öncelike sosyal projelerimizle başladık, neden?, Bu yatırımlar, yapılacak işler, insanlarımızla yapacağımız işler, insanlarımız olmadan, hemşerilerimizin katıları olmadan, tek başımıza, yada sadece belediyenin kısıtlı çevresiyle başarılacak işler değil. Biz topyekün bir şehrin kalkınmasından, bir şehrin geleceğe doğru güçlü bir şekilde yürümesinden bahsediyoruz. Biz yatay büyümeden değil, biz dikey büyümeden bahsediyoruz. Bir sıçramadan gerçekten Afyonkarahisarımıza yakışan Türkiye içerisindeki şehirlerle ve dünya şehirleri ile rekabet edecek, bir Afyonkarahisarı birlikte oluşturmak, inşaa etmek için yola çıktığımızın göstergesini ortaya koymak için öncelikle sosyal projeler diyoruz.

Birinci proje için ne dedik?, bazen anlaşıldı, bazen anlaşılmadı. Afyonarahisar2ın yetiştirdiği çok kıymetli insanlar var, Türkiye içerisinde, Türkiye dışında, avrupada, amarikada, hatta Afrika’da bile büyük işler yapan yatırımcılarımız var, sanayicilerimiz var, işadamlarımız var, Akademisyenlerimiz var, Üniversitelerimiz var, Sanatçılarımız var sanat dünyasında, ister tiyatroda, ister sinemada, medya’dan insanlarımız var, Afyonkarahisar’ın akrabası olan, Afyonarahisar’dan yetişmiş insanlarımız var.

Ne Dedik?, Bunların hepsini yılda bir kere 26 Ağustos’dan başlayarak 30 Ağustos’a kadar süren o günler içerisinde Afyonkarahisar’da buluşturacağız. Ne için buluşturacağız?, Afyonkarahisar’ın güçlü lobisini oluşturmak için buluşturacağız dedik. Beraberce şehrimizin geleceğini planlayacağız dedik ve bunlar içerisinde’de 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın kurtuluş günü o günde ne yapacağız?, Dünya Afyonkarahisar’lılar günü kutlayacağız, Dünyanın her yerinden gelmiş, Sanayici, Bilim Adamı, İş adamıyla Afyonkarahisar’da Otellerimiz dolacak, Ekonomimiz canlanacak, tanıyanlar birbiriyle konuşucak, çarşısı pazarı neşelenecek ve 27 Ağustos’u sadece pratokol’un, sadece Aserimizin değil, Afyonkarahisar’ımızın bu kurtuluş gününü şanla şerefle büyük bir Afyonarahisar lobisi ile kutlayacağız ve insanlarımızı Afyonkarahisar’ı tanıtmak ve tesis etmek adına bunuda işallah bir arada getireceğiz.

Birinci projemiz buydu, bu mesajımız alınmıştır, güçlü lobi olmadan, Afyonarahisar’ın Ankara’da, İstanbul’da dünya’nın deyişik kentlerinde tanıtan ve sahiplenen lobisi olmadan Afyonkarahisar yeterince yatırım alamaz, yeterince büyüyemez, yeterince kalkınamaz. Dolayısı ile çocuklarımız işsiz kalır, aşsız kalır. Şehrimiz Türkiye içerisinde de, Dünya’da da gelişen, kalkınan şehirler arasında da hak ettiği yeri alamaz. Bundan dolayı güçlü lobi, güçlü Afyonkarahisar Dedik, Birinci projemiz, sosyal projemiz bu olarak açıkladık.

İkinci projemiz bence en az onun kadar önemli, bugün burada sizlerle niçin buluştuk?, Afyonkarahisar’ın ihmal edilmiş en önemli dinamiklerinden birisi de Kadın potansiyelidir. Kadınlar evde dursun, kadınlar karışmasın, toplum içine girmesin böyle bir mantıkla toplumun yarısını Afyonkarahisar’ın kalkınmasında oyundan düşürmüş oluyoruz. Erkelerin kolu kanadı kırık olur, kadınlar olmadıktan sonra , Kadınlar hayatın her aşamasında olacak, Afyonkarahisar’ın gelişmesinde ve kalkınmasında en öenmli görevi üstlenecekler.

Bu çok önemli bir şey, Neden?, Tarihimizde bunun örneleri var, bunuda sulandırdık ne yazık , bizim Afyonkarahisar’ımızınilk imarı, belediyecilik deyince ilk önce aklımıza ne geliyor?, Kanalizasyon gelir, içme suyu gelir, ilk önce gelen, Kanalizasyonunuda, içme suyunuda Kadın analar getirmiştir. Bugün belki genç kuşaklar bilmiyor, Kadın anaların kimler olduğunu ve Afyonkarahisar’ın şehirleşmesinde, bir kent olmasında, o fakir fukaranın kale eteklerinde yaşadığı o şehir yeni kurulurken, Afyonkarahisar’ımız kurulurken bu kadın anaların üstlendiği rolü bilmeyenlere öğretmemiz lazım. Bunu zaman içerisinde lağbali bir hale getirmişler, Afyonarahisar’ın suyununda kadınlar getirmiş diye, ya nasıl basit bir laf, tam şöyle demek lazım bunu Afyonkarahisar’ın suyunuda kadınlar getirmiş, ne mutlu o kadınlara demek lazım, bu çok önemli, buraya Sultan Alaattin Keykubat moğol istilası sırasında kızlarını gönderir, kızları burada yaşarlar, ama bütün hazineden kendilerine olan paylarıda Afyonkarahisar’a getirirler, burada öğle bir halk yaşıyor ki o devirde, yoksul, sıkıntılı, çaresiz ama bu zengin gelen sultanların parasına puluna zerre kadar zarar getirmiyecek kadar, emin insanlar yaşıyor Afyonkarahisar’da ve bu durumu gören sultanlar biz bu halka ne yapabiliriz?, biz bu halk için ne yapabilriz diye düşünüyorlar, birisi kanalizasyonu, birisi suyunu getiriyor. Tabiki onun uzun uzun anlatımları vardır ve ilk defa kapalı su sistemini bu sultanlarımız oluşturuyor.

Burdan anlatmak istediğimiz meram nedir?, bizde Afyonkarahisar’ımızda Allah nasip ederse güzel bir proje ile hem Afyonkarahisar’ımızın kadınlarını aktive edeceğiz, annelerimizi aktive edeceğiz, onları sorumluluk almaya ve bir adım değil, adımlarca öne çekmeğe davet edeceğiz, sadece bizim davetimiz değil bu, Afyonkarahisar’ın kadınlarını, annelerini tarih göreve çağırıyor, sadece ben değil, çünkü her şey ortada, anneler sorumluluk alamadıkça yıkık kalacak gönül kabesi demiştik, yürekler harabe olacak ve nesiller çaresizlik içinde yok olup gidecek, karanlık tünelerde tüm erdemler yok olacak, zafer insanlığın değil, onun en büyük düşmanının olacak, nefis, nefsiler, kibir tacıyla yönetim tahtlarına oturacak, insanlık ise kara bahta mahkum kalacak, onun için annelerin sorumluluk alması önemli, ben buradan diyorum ki nerede vicdanıyla, örnek hayatımızda medeniyetlerimize yün veren annelerimiz neden gerideler, neredeler?, Anadolu’ya ismini veren analarımız bu yönetimde, denetimde neredeler?, Geçmişte örnek aldığımız, hazreti Haticeler, Hazreti Fatımalar, biraz önce bahsettiğim Kadın analar , nene hatunlar, zübeyde hatunlar nerede?, bana kalırsa işte buradalar.

O halde gelin, gelin, Afyonkarahisar’lılar analarımızı yeniden konuşalım, kadınlarımızı yeniden konuşalım. Yüreği sevgide okyanus, cesarette dağlar gibi, kerem ve cömertlikte ince, yağmuru kıskandıran analarımızı müstesna güzellikleri yeniden konuşalım. Onlar olmadıkça bir milletin dirilmesi mümkün değil, dünya ile rekabet etmesi mümkün değil, dünya medeniyetleri ile boy ölçüşmesi mümkün değil, bunu yeniden şapkayı önümüze koyup tartışalım.

Evet anneler sadece çocukları doğurmaz, geleceği doğuran onlardır. Medeniyetleri büyüten, ninnileri zikir olan, nasihatları fikir olan analarımızı biraz öncede söyledim, ciddi bir şekilde sorumluluk almaya davet ediyorum. Tüm analarımızı bu vesile ile saygıyla selamlıyorum. Şehrimize ve ülkemize emeği geçen tüm kadınlarımızı saygıyla hürmetle buradan yad ediyorum; dedi.