HDI Sigorta Afyon Belediyesi'nn yeni koçu Korhan Aydanarığ, kadroyu yeniden oluşturma sürecini anlattı, mazeretlere sığınmadan takımı ligde tutacaklarını söyledi.

Aydanarığ şöyle konuştu:

"Transferin bitimine yarım saat kala bazı yerlilerle imzaladık, bazıları ise son anda vazgeçti. Yeni oluşuma güvenip gelenlere teşekkür ederiz.

Yalova maçına beş yabancıyla çıkmayı planlamıştık ama geçmişte burada oynayan bir Amerikalı'nın başlattığı kampanya, görüştüğümüz oyuncuları olumsuz etkiledi ve bazıları vazgeçti. Oysa yeni yönetim FIBA borçlarını kapattı, BAT'taki dosyalar için de hızla anlaşmalar yapmaya başladı. Hamilton ve Hayes güven duyup ilk gelen yabancılar oldu. Selden kısa süreli tereddüt yaşadı, gelmeye karar verdiğinde ise Yalova maçını kaçırmış oldu. Daha sonra da Pierre Jackson ve Marko Filipovity'yi kadromuza kattık.

Kulübün devir işlemleri uzun sürdüğü için gecikmeli de olsa kadromuzu oluşturduk. Elbette sistemi oturtmak için zamana ihtiyacımız var ama şikayet etme, mazeret üretme lüksümüz yok. İlk maçlarda çok sistem takımı olamasak da oyuncuların becerileriyle kazanmaya çalışacağız. Büyükçekmece ile başlayan, Merkezefendi Belediyesi, Darüşşafaka, Beşiktaş ve Petkim ile devam edecek zorlu bir sürece giriyoruz. Her maçımız bizim içn final değerinde. Transfer ettiğimiz bütün oyuncular buraya neden geldiklerinin bilinci ile sorumluluklarını biliyorlar. Bu zor günleri elbirliği ile aşacağız. Şu anda beş yabancıyı tamamladık, bir de 4-5 oynayabilen bir isim arıyoruz.  

Yeni yönetimin Afyon'u bir basketbol beldesi yapmak için çok büyük projeleri var. Tabii ki ilk etapta lige tutunmaya çalışacak ve ardından projeleri uygulamaya koyacağız. Basketbolu çok seven Afyon'da çok örnek bir altyapı da kurulacak."