KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ TAMAMLANDI Nostaljik otomobil tutkunları NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi ile bir araya geldi. Sapanca’da başlayan yarışların ikinci etabı için Afyonkarahisar’a gelen klasik otomobil rallisi tutkunları, Güral Afyon Otel’den ikinci start ile yarışa başladı. Aralarında Romanya, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden de katılımcıların yer aldığı 40 klasik otomobil tutkunu, 19 Mayıs’ı Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da farklı bir formatta kutladı. Yarışmacılardan Aylin Sorguç, 1973 model BMW ile bu yarışa katıldığını belirterek, 300 kilometrelik bir yollarının olduğunu, Afyonkarahisar’da yarışmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Sorguç, 19 Mayıs’ta bu yarışı yapıyor olmanın büyük bir mutluluk verdiğini belirterek, gençlerin bu spora gönül vermelerini istedi.
2002 Dünya Rallisi’nde birinci olduklarını anlatan Aylin Sorguç, yarışmalara halkın yoğun ilgi gösterdiğini, bundan da büyük keyif aldıklarını ifade etti.
Ralli Direktörü ve Klasik Otomobil Kulübü’nün Yönetim Kurulu Üyesi Onur Okyay, yarışmanın nasıl olacağı ile ilgili olarak bilgiler verdi. 30 farklı modelde 40 aracın bu yarışta yer aldığını aktaran Onur Okyay, “Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda bulunuyorsak Kocatepe’ye çıkmadan olmaz dedik. Kocatepe’den sonra yarışmaya başlayacaklar. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında olan bu etkinliği alternatif olarak düşünmemek gerek, bence bu kutlamanın tam da kendisi. Her sene 19 Mayıs’ta bu yarışmayı yapıyoruz. 15 yıldır bu yarışı uluslararası düzeyde gerçekleştiriyoruz” dedi.
1941 model Buick araç ile yarışan Cengiz Arsay, yarışmaya katılan araçlar içerisinde en yaşlı aracın kendisinde olduğunu belirterek, yarışta herhangi bir iddiasının olmadığını, eğlenmek ve yarışı bitirmek için çaba göstereceğini kaydetti.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise Atatürk’ü anmak için program düzenlediklerini söyledi. Bir amaç üzerine yola çıktıklarını aktaran Nafi Güral, Osmanlı’nın kuruluşun gerçekleştiği Söğüt topraklarında gerçekleştiğini, kurtuluşun başladığı yerin ise Kocatepe olduğunu, bu yüzden de dikkatleri bu iki yere çekmek için bunu düzenlediklerini söyledi. Her vesile ile geçmiş hatırlamak gerektiğine işaret eden Güral, Afyonkarahisar’ın güzellikleri kamuoyunda sunmak istediklerini kaydetti.
Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak ise Klasik Otomobil Kulübü’nü bir gün Afyonkarahisar’da ağırlamak istediklerini, bunun gerçekleştiği için de mutlu olduklarını ifade etti.
Güral Afyon’dan Türk bayrakları ile yollara düşen yarışmacılar, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın startı ile yarışa başladı. Serbest bir düzende çıkış alan yarışmacılar, Kocatepe’de buluştu. Burada şiddetli bir soğuk ile karşılaşan yarışmacılar, rehberden Kocatepe’de yaşananları dinledi.
Yarışmacılar Kocatepe’den yarış startını alarak yollara koyuldu. KLASİK ARAÇLARIN İÇERİSİNDE BİR AT ARABASI
Kocatepe’de start çizgisinin olduğu yerde ise klasik araçların arasında yer alan at arabası dikkat çekti. Klasik araç tutkunlarının da dikkatini çeken at arabası yarışlar öncesinde farklı bir görüntü oluşturdu. At arabasının sahibi Mehmet Aydın, kendisinin bindiği at arabasının daha klasik olduğunu söyledi. Eşi ile birlikte Büyükkalecik yaylasına çıkan Mehmet Aydın, daha sonra yoluna devam eti.