Kızılören Belediyesi ve Kızılören Kaymakamlığınca ortaklaşa yapılmış olan proje kapsamında yaklaşık 80 bin lavanta fidesi dikimi yapıldı.

Kızılören ilçesinde lavanta dikimi kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle yayılmaya devam ediyor. İlçe halkının geçimine büyük destek olacak olan lavanta Eğridere mevkisinde bulunan alanda 105 dekar arazide dikim işlemi yapıldı. Proje kapsamında gerçekleşen lavanta dikimine Belediye Başkanı Ali Erol ve İlçe Kaymakamı Recep Hasar’la birlikte çok sayıda çiftçi katıldı.





İlçede ürün çeşitliliğini artırmak ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla lavanta dikimi yaptıklarını söyleyen Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, projenin asıl mimarı olan Kızılören Kaymakamı Recep Hasar’a da katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Erol, “Kızılören ilçemizin Eğridere mevkisinde bulunan 105 dekar arazide 80 bin lavanta fidesi dikimini gerçekleştirdik. Lavanta bitkisi, yağı, balı ve görselliği ile ilçemize hem ekonomik alanda hemde turistik anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Kızılören ve ülke ekonomimize büyük katkı sağlayacak olan bu projenin geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kızılören’i tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği ve işlendiği bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu vesile ile bu projenin asıl mimari olan Kaymakamımız Recep Hasar’a ve lavanta dikimine katılan tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Erol’un konuşmasının ardından lavanta dikimi gerçekleşti.