‘Kitaptan daha iyi bir arkadaş yoktur, zaman zaman insana dert ortaklığı eder, insanın gönlünü açar, yüreğine su serper. Gönlünün her muradına onunla erişirsin, böylesine güzel bir dost görülmemiştir; ne incitir; ne incinir’ der, Katip Çelebi.

    Evet kitap en iyi dosttur. Sırdaşımızdır, derttaşımızdır, kültürümüzdür, geleceğimizdir, medeniyettir. Kitaplarla hem dem olmalıyız, günde en az bir saatimizi kitaplarla geçirmeliyiz. İlgi duyduğumuz bir alanda bir kitabı alıp onun dünyasına girmeli, onu bitirdikten sonra yeni bir kitap dünyasına yelken açmalıyız. Sadece kendimiz değil aile fertleri ile birlikte okuma saatlerimiz olmalı; ailecek televizyondan , akıllı telefonlardan, tabletlerden uzak bir saati kitapların sıcaklığında geçirmeliyiz. Ülkemizde kitap okuma, ihtiyaç olarak 235.sırada yer alıyor. Biz bu ihtiyacı ilk beş arasına almalıyız ve ülkemizi kitap okuma oranlarındaki düşük dereceden kurtarmalıyız.

   Kitap fuarları, kitapların ve yazarların dünyasına girmek için iyi bir fırsat. Önümüzdeki günlerde ilimizde fuar alanında, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da katılımları ile kitap fuarı açılacak ve 20-29 Nisan tarihleri arasında açık kalacak. İlimiz için çok büyük bir faaliyet. Hemşehrilerimiz daha çok kitap soluyacak ve ülkemizin önde gelen  yazarlarıyla tanışıp onlarla söyleşi imkanı bulacaklar. Yazarlar okullarda konferans verecekler ve öğrencilerimizle söyleşide bulunacaklar. Vesile olanlardan Allah razı olsun..

   Afyonkarahisar Valiliğimizin himayesinde organize edilecek olan kitap fuarında, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu kalıcı hale getirmek, öğrencilerimizin aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte kitap kokusunu hissedebilmelerini sağlamak amacıyla, 20/29 Nisan 2018 tarihleri arasında yaklaşık 100 ulusal yayınevi ve 40 üst düzey yazar ile birlikte yerel yazarlar kitapseverlerle bulaşacak. Afyonkarahisar'ımızı ve sahip olduğu potansiyeli marka şehir haline getirmek üzerine yürütülen faaliyetler kapsamında, ilimizin kültürel ve sosyal yaşamına önemli ölçüde katkısı olacağı planlanan kitap fuarında, yazarlarla söyleşi, imza günü, tiyatral ve sportif gösterilerin yanında birçok etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilecektir.(1)

   Kitap Fuarında gerçekleştirilecek etkinlik projelerinden birisi de, Afyonkarahisar Valiliğimizce; acizane bizlerin de içinde bulunduğu  Afyonkarahisar'lı Yazarları, geleceğimizin teminatı genç okur yazarlarımıza, kitapseverlere ve hemşehrilerimize tanıtmak, onlarla kaynaştırmak ve yazmış oldukları eserleriyle buluşturmaktır. Katılım gerçekleştirecek olan Afyonkarahisar'lı Yazarlarımız, tahsis edilecek stantta hep birlikte okuyucularıyla bulaşarak, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecek, durumu ve zamanı müsait olanlar okullarımızda konferanslar verecektir. Böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştiren başta Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a, kitap fuarı planlama ve çalışmalarını yürüten İl Kültür Müdür V. Sayın Mehmet Tanır  ve ekibine, fuar çalışmaları ile bilinen Sayın Mehmet Abdioğulları’na teşekkürlerimizi arzederiz.  İnşallah bu tür faaliyetler sürekli olur. Bütün hemşehrilerimizi, 20-29 Nisan tarihlerinde saat 10.00 ile 20.30 arasında Fuar alanındaki kitap fuarına davet ederken , yazımı kitaplarla ilgili olarak Alphonse Daudet’ nin güzel  ve anlamlı sözü ile bitiriyorum:

   ‘Kitaplar benim sevgili dostlarım, gerçek yol gösterenlerimdir. Çünkü ikiyüzlülük etmeden, bana görevlerimi anımsatırlar.’

 

Kitaplarla barışık günler dileklerimle..

 

Lokman ÖZKUL

 

Not: 1)Kitap fuarı ile ilgili bilgi noktasında, Afyonkarahisar Valiliği web siteden alıntı yapılmıştır.