AFYONKARAHİSAR (İHA) - 5 Eylül 2012 tarihinde, Afyonkarahisar’a bağlı Ataköy köyünde 25 askerin şehit olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önüne anıt yapılacağı belirtildi.rn2012 ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) – 5 Eylül 2012 tarihinde, Afyonkarahisar’a bağlı Ataköy köyünde 25 askerin şehit olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önüne anıt yapılacağı belirtildi.
2012 yılı çerisinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne yaptığı desteklerden dolayı derneğin başkanı İsmail Kumartaşlı ve dernek yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 5 Eylül 2012 tarihinde Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için anıt yapılması için girişimlerin başladığını söyledi. Başkan Çoban, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Ege Maden İhracatçıları Birlik Başkanı Aslan Osman Erdinç ile yaptığımız görüşmede uygun bir yer gösterilmesi halinde 25 şehidimiz için bir anıt yapacaklarını söylediler. Konu ile ilgili önce Genel Kurmay Başkanlığı’ndan izin alınması, başvuru yapılması gerekiyor. Biz de Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza başvuruda bulunduk. Bizim arzumuz anıtın nizamiye girişinde bulunan bir yerde olmasıdır. Aslan Osman Erdinç ulaşımın rahat olacağı bir yerde olmasını istiyor. Eğer Kara Kuvvetleri Komutanlığı bize yetkiyi verirse yapacağız. Biz biliyoruz ki 25 şehidimizin bulunamayan, toplanamayan bir çok parçası Ataköy’de, Kışlacık köyünde kısacası Afyonkarahisar’da kaldı. Oralarda şehitlerimizin muhakkak etlerinden kemiklerinden, kanlarından parçalar var. Böylelikle Afyonkarahisar vefasızlıkla suçlanamaz”
Ziyarette konuşan Başkan İsmail Kumartaşlı ise yapılacak anıt ile şehitlerin anısının her zaman yaşatılacağını söyledi.