AFYONKARAHİSAR (İHA) - Ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğunu içeren yönetmeliğin çıkmasının ardından Afyonkarahisar’da ticari araç sahipleri kadar binek araç sahipleri de kış lastiği taktırmaya ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğunu içeren yönetmeliğin çıkmasının ardından Afyonkarahisar’da ticari araç sahipleri kadar binek araç sahipleri de kış lastiği taktırmaya başladı.
Afyonkarahisar kent merkezinde Lastik Bayisi olan Mehmet Özkan, çıkarılan yönetmeliğin ardından kış lastikleri satışlarının arttığını ve bu artışın zorunluluğu olan ticari araçlar kadar binek araçlarda da olduğunu söyledi. Özkan, kanundan önce kış aylarında lastik satışlarında yoğunluk olmadığını belirterek, “Kanundan sonra büyük bir artış oldu. Şuan ki lastik satışlarının yüzde 60’ını zorunlu olmayan binek araçlar oluşturuyor. İnsanlar bu yönetmeliğin ardından kış lastiği konusunda bilinçlendiler. Bu lastik ile ilgili bilgi sahibi oldukça vatandaş normal araçlara kanuni zorunluluk olmadığı halde lastiğini değiştiriyor” diye konuştu.
YOĞUNLUKTAN DOLAYI RANDEVULU SİSTEME GEÇİLDİ
Satışlar için randevulu çalıştıklarını belirten Özkan, “Gelen müşteriyi bekletmemek için randevu sistemine geçtik. Bu sistemle müşteriye lastik değişim saatini söylüyoruz o saatinde geliyor ve bekleme olmuyor. Diğer sistem ile müşteriler 3-4 saat lastik kuyruğu beklemek zorunda kalıyordu. Şimdi o problem ortadan kalktı. Fakat lastik tedarik etme ile ilgili bir sıkıntı var. Özellikle ticari gruplarda yani kanunen zorunlu olan lastikler şuan gecikmeli olarak geliyor” dedi.
Kış lastiğinin karlı havalarda aracın zincir takmadan rahatlıkla hareket etmesini sağladığını söyleyen Özkan, “Kış lastiği -40 dereceye kadar yumuşaklığını kaybetmiyor. Normal lastikler ise 7 derecenin altında sertelme yapıyor. Bu da lastiğin yola tutunmasını azaltıyor. Kış lastiği sadece kar ve buz için üretilmiş bir lastik değil yağışlı ve kuru havalarda da sürüş kolaylığı sağlıyor.”