KİRAZ’IN ADI ‘TADİKİ’ OLDU Afyonkarahisar’ın Sultandağı kirazı ‘tadiki’ ismi ile markalaşmaya gitti. Bundan sonra çikita denince muz, ‘tadiki’ denince de akla kiraz gelecek.
Sultandağ’da yetişen kirazın marka olması için yapılan çalışmalar sonucunda kiraza ‘tadiki’ marka ismi verildi. Sultandağı’ndan dünyaya yayılan ve İngiltere Kraliçesi’nin sofrasına kadar giden kirazın ismi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı bir toplantı ile tanıtılmıştı.
‘Tadiki’ markası adı ile satışı yapılacak olan Sultandağı kirazı, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nde (İGM) de dağıtıldı. Sultandağı İGM üyesi Mustafa Genç, Sultandağı kirazının markalaşması için çalışma gösterenlere İGM’de teşekkür etti. İGM kürsüsünden konuşan Genç, Sultandağı bölgesinde yetişen kirazların, ‘tadiki’ markası ile yeni bir hareketlilik kazanacağını söyledi. Marka çalışması ile birlikte çalışmaların daha verimli bir hale geleceğini belirten Genç, destekleri için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.
KİRAZ DENİNCE AKLA ‘TADİKİ’ GELECEK
‘tadiki’ isminin hiçbir dilde kullanılmayan bir ifade olduğunu bildiren Mustafa Genç, “Bu yüzden ‘tadiki’ denince bundan sonra akla Sultandağı kirazı gelecek. Nasıl ki çikita denince muz akla geliyorsa bundan sonra da ‘tadiki’ denince akla kiraz gelecek. ‘tadiki’ herhangi bir dilde başka anlamı olmayan bir kelime. O yüzden yarışma sonunda ciddi bir değerlendirme yapıldı ve logosu ile beraber tanıtıldı. Logosunda da çok güzel ifadeler var. Logo, inşallah kirazsımıza iyi bir pazar, iyi bir değer oluşturacak. Artık dünyada hiçbir şey marka olmadan gerçek değerini bulamıyor. Kirazımız markalandırılıp gerçek bir değer yapıldı. Hazırlık safhasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bundan sonra bu değeri bulmasını istiyoruz” diye konuştu.