CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündemle ilgili açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündemle igili açıklama yaptı.


İşte Yalçın Görgözün açıklamaları:

Biliyorsunuz kıraathaneler, cafeler, lokantalar, çay bahçeleri uzun süredir kapalıydı. Bu süre içerisinde başka geliri olmayan esnaflarımız çok zor duruma düştüler. Daha önce defalarca belirttiğimiz gibi mevcut iktidar da gereken destekleri ver(e)medi. 

Şimdi yeni normale geçişle, her gün saat 07.00-19.00 arasında, %50 kapasiteyle işyerlerini açabilecekler. Bu durumda kısıtlamanın kaldırılmış olması da hiçbir işe yaramayacak. 

Bu işyerlerini işleten esnafımızın tam iş yapacağı saatlerde işyerini kapatacak olması, aylardır yaşadığı sorunlarının devam edeceği anlamına gelmektedir. Bu şekilde yapılacak bir uygulama kimseye yarar sağlamaz. Bu mesleklerde iş yapan esnaflarımız, açıklanan kısıtlama saatlerine göre, çoğunlukla işyerini açıp-açmamayı düşünür durumdadır. 

Esnafımız; “yaptığım iş giderlerimi karşılamayacaksa, 3-5 kuruş para kazanmayacaksam neden açıp tekrar riske gireyim” deme noktasındadır. 

Günün en yoğun saatlerinde milyonlarca insan sokakta ve tüm işletmeler açık. 
Ancak kıraathanelerin, cafelerin, lokantaların, yüzbinlerce esnafımızın iş yapacağı akşam saatlerinde kapanmak zorunda olması, doğrusu bu meslekleri ve icra eden insanlarımızı ticari olarak yok etmekten başka bir şey değildir. 

Yetkililere çağrımızdır: 
Mağdur olan esnafımıza destek olalım. Bunun için de iş yapacakları saatlerde çalışmalarına imkan sağlayalım. Kısıtlama-kapanma saatinin en erken 22.00 de başlaması uygun olacaktır. "