Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal'ın açıklaması.


"Vardır bir bildiği" diyerek "3 çocuk" yapan, bir istekleri olur da yapamam diyerek gözlerinin içine bakamayan anaya, babaya mı, 3 maaşın yetmediği şürekaya mı?

Lüks ve çakarlı arabalarında gösterge zorlayan mahdumlara mı yoksa yıllardır onlarca söze rağmen 3600 ek göstergeye kavuşamayan memura mı?

Yerin yedi kat altında ter döken, yetmedi tekmelenen madenciye mi, yoksa silüet bozan onlarca katlı rezidanslarda vakit öldüren tuzu kurulara mı?

İmkansızlıklarla intihar edenlerin çocuklarına mı, yoksa her anı devlete bir kazık daha atmak için imkan bilen ahlaksızlara mı?

Rızkı hiç olan, "rızkım nerede" diye soran, sorduğu için suçlu ilan edilen garip gurebaya mı, yoksa vatandaşın rızkını iç eden hokkabaza mı?

Geçmediği köprünün parasını ödeyen, türlü vergi ile ezilen vatandaşa mı, "yok" zamanda dahi kazancı "Garanti" edilen yandaşa mı?

Yaşam alanları katledilen köylüye mi, doymak bilmeyen hırsları, parayı Kibele bilen mizaçları ile 5 tane "toklu"ya mı?

Tarlada ekini zelil olan, girdi maliyetleri ile güreş tutan, faize karşı bir iktidarın devrinde traktörünü de faize kaptıran çiftçiye mi, tarım ürünü ithal ederek ihya olan yeni zengine mi?

Adalet kapısında bekleyen mazluma, mağdura mı, yoksa kendine göre adalet uyduran güçlüye mi?

Kepenginin nasıl açıldığını unutan esnafa mı, yoksa esnafı, tüccarı unutan yöneticiye mi?

Salgında gününü, gecesini, ömrünü vakfeden sağlıkçıya mı, devletin malını cebine nakleden, salgını fırsat bilen arsıza mı?

Damı akan evinin kirasını ödeyemeyen fukaraya mı, yoksa o vatandaşı borca boğmak uğruna yandaşın kirasını geciktirmeyen akla mı?

Yıllarca dirsek çürütmüş, iş bulamayan milyonlara mı, evladın damadın arkadaşı diye liyakat sahibi kabul edilen "on'lar"a mı?

Belki ikinci üniversiteyi de okursam bir iş bulurum diye düşünen ancak yine de bulamayanlara mı, yoksa mezun oldukları lise sayesinde üst düzey görevler alanlara mı?

Günlük 40 lira ile geçinmeye çalışanlara mı, 40 yerde yönetici sıfatı sahibi efrada mı?

Alyansını dahi satmak zorunda kalanlara mı, alyansla gelip saray beğenmeyenlere mi?

"Açım" diyene mi, yoksa ona itibar etmeyip, itibardan tasarruf olmaz diyenlere mi bayram?

Sahiden kime bayram?