Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin yapıtlarından oluşan “Kent Sanat Buluşması” adlı karma sergi Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde Vali Gökmen Çiçek ve protokolün katılımıyla açıldı.

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin yapıtlarından oluşan “Kent Sanat Buluşması” adlı karma sergi Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde Vali Gökmen Çiçek ve protokolün katılımıyla açıldı.

Törene Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Halil Yiğit, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, öğretim elemanları ve davetliler katıldı.

25 Öğretim Elemanından 110 Farklı Eser

Açılış öncesinde ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuştu. Serginin içeriği hakkında bilgiler veren Rektör Mehmet Karakaş: “Üniversitemizin şehirle tek irtibat noktası olan Kültür ve Sanat Merkezi’miz, bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere toplam 1194 metrekare kapalı alana sahiptir. 1. Derece kayıtlı kültür varlığı binamız 314 metrekare taban alana oturmaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz karma sergide Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde yer alan geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Seramik ve Sinema ve Televizyon Bölümlerimizden 25 öğretim elemanımızın 110 adet eseri yer alıyor. Bu vesileyle sergimize katılan tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak merkezimizde yıl boyunca farklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İnşallah Şehrimizin Kalbi Burada Atacak

Şehrimizdeki iki üniversitemiz her hafta bir açılış yapıyor. Bu durum bizleri oldukça mutlu ediyor diyerek konuşmasına başlayan Vali Gökmen Çiçek: “Burası Afyon Kocatepe Üniversitesinin şehirle mekânsal tek bağlantı yeri. Birçok kurum buraya talip oldu ancak Rektör Hocamız burayı kimseye vermek istemedi ve amacına uygun bir şekilde kullanmak, şehrin tanıtımına ve sanatsal etkinliklerle değerlendirmek istediğini belirtmişti. Afyonkarahisar farklı bir il. Bu şehir gerçekten çıtayı yükseltmiş bir il. Sokakları konuşan gizemli bir şehir. Bu şehrin bu tür binalarının gerçekten işlevsel olmaya çok ihtiyacı var. Dışarıdan çok misafir alan bir iliz. Bu tür binaları iyi kullanmalıyız. İnşallah şehrimizin kalbi burada atacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra sergide yer alan eserleri inceleyen Vali Gökmen Çiçek ile protokol üyelerine Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Emre Çalış bilgiler verdi.

Sergilenen eserleri dikkatle inceleyen Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri emeği geçenlere teşekkür etti.

Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile tören sona erdi.