5 Eylül 2012'de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, patlamanın yıl dönümünde dualarla anıldı.

Sabah saatlerinde Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasına gelen Şehit aileleri, askeri erkan ile Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından karşılandı.

Şehit Aileleri kışla içerisine alınarak, evlatlarının mezarları başında dualar ettiler.

Buradaki törenin ardından İlimiz İmaret Camisinde Şehitlerimiz ruhuna mevlüt ve kuran’ı kerim okutuldu.

İmaret Camisine gelen Şehit aileleri ve yakınları burada da Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından karanfillerle karşılandı.

Şehit ailelerini teker teker karşılayan, onların acılarını paylaşarak karanfil veren Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Canser Kuzu, Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamada şehit olanlara Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diledi.

Kuzu “Şehitlerimizin kederli aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere, ailelerine, meslektaşlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diler, vatanı, bayrağı ve milleti için şehit düşen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerim. Mekânları cennet olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak Şehit ailelerimizin yanlarında olarak onların acılarını paylaştık.”dedi.

Törene katılan TÜMŞAD Bursa Şubesi 2.Başkanı (şehit Tolga Taştan'ın babası) Ali Taştan, nazik karşımalarından dolayı Kent Konseyi Kadınlar Meclisi başkanı Canser Kuzu ve üyelerine teşekkür ederek; “7 yıldır evlatlarımızı anlak için Afyonkarahisar’a geliyoruz. İlk defa böyle karşılandık. Çok gururlandık ve duygulandık. Bu anlamlı davranışınız için tüm Şehit aileleri olarak teşekkür ederim” diyerek Başkan Canser Kuzu ve yönetimini tebrik etti.

Karşılamanın ardından okunan dualar sonrasında İmaret Camisi çıkışında Şehitlerimiz için lokma dağıtımı yapıldı.