Kendi Tarzınızı Yaratmanın Püf Noktaları
Nasıl göründüğümüzü çok önemsiyoruz çünkü kendi kişiliklerimizi günlük hayatlarımızda dışa vurmaktan daha tatmin edici bir şey olamaz. Başkaları tarafından beğenilmekten çok aynaya bakıp işte bu benim diyebilmek ilk önceliğimiz. Seçtiğimiz giysilerle giriştiğimiz yaratıcılığın sonu yok ama tutarlı bir yöntem izlemek de bir o kadar önemli… Kendi tarzını yaratırken faydalanabileceğiniz bazı ipuçlarını sizin için derledik.
AHENK İÇİN İLK ADIM
Moda dünyasının sunduğu çeşitliliğin tarzınızı oluşturmaya zenginlik kattığını aklınızdan çıkarmayın. Diğer taraftan, binbir çeşitlilik sunan moda dünyası bazen kafa karıştırıcı olabilir. Aslında bunu basit bir yöntem ile aşmak sanıldığından daha kolaydır. Renkler… Renkler zevkimizi ve kişiliğimizi yansıtmamıza yardımcı olur. Seçim yapmak söz konusu olunca siz sevdiğiniz renkleri ön plana alın. Sevdiğiniz renkleri mutlaka teniniz ile gösterdiği uyuma göre derecelendirin. Gece ve gündüz için ayrı, mevsimler için ayrı renk kategorileri oluşturun. Birden çok renk taşıyan elbise modelleri söz konusu olduğunda daha az sevdiğiniz bir rengi barındırıyor diye elbiseye mesafeli yaklaşmayın. Denemekten kaçınmayın, peşin hükümlü olmayın. Kıyafetin içinde kendinizi göremediğiniz noktada zaten vazgeçmek kolaydır. Diğer taraftan tercih ettiğiniz renklerden biri o yıl moda olabilir. Bu rengi mutlaka kullanın ama gardırobunuzu tek renkle de boğmayın. Moda rengin hâkimiyet sınırını siz belirlemelisiniz. Trendlerin tekdüzelik yaratmasına fırsat vermeden ve belirlediğiniz renklerin ara tonlarını gözden kaçırmadan seçimler yapmak elinizi güçlendirecektir. Farklı tonlara yer açın.
SOYUT GÖNDERMELER
Bir kıyafetin karakterini rengi kadar kesimi ve deseni de belirler. Vücudunuza uymayan kesimleri doğrudan eleyin. Zaman kaybına, kafa karışıklığına hiç gerek yok. Gelelim desenlere… Geometrik veya doğa referanslı desenler içinden hayat tarzınıza uygun olanları tercih edin. Sembollerle oluşturulan desenler de taşımayı seviyorsanız. Bu durumda klişe sembolleri bir kenara bırakın. Sembolleri yerli yerinde kullanın, söz gelimi bu akşam hayranı olduğunuz müzisyenin konserine gidiyorsunuz. Üzerinde sanatçının adının yazılı olduğu bir t-shirt giymek yerine sembollerle müzik çağrışımı yapan bir gömlek ya da elbise giymeyi tercih edebilirsiniz. Konseptten kopmadan, sıradanlıktan uzaklaşmak için ara sokakları keşfe çıkın.
KARŞITLARIN ESTETİĞİ
Zıtlıkları kullanmaktan çekinmeyin. Çarpıcı etkiler yaratmak için cesaretinize güvenin. Zıtlık kullanımındaki en büyük tehlike rüküşlük çukuruna düşmektir. Rüküşlükten kaçınmak için LC Waikiki gibi tutarlı koleksiyonları olan bir markadan karma kombinasyonlar yaratabilirsiniz. Ürün çeşitliliği içeren tutarlı koleksiyonlardan tepeden tırnağa kombinasyonlar elde etmek çok daha kolaydır.
TAMAMLAYICI DOKUNUŞ
Kişiliğinizi yansıtan stili oluştururken detayların öne çıktığını fark etmişsinizdir. Küçük detaylar bile tamamlayıcı olmakla birlikte göz alıcı olabilir. Aksesuarları kullanış biçiminizi gözden geçirin. Örneğin; bir yaz elbisesi ile kolye kullanıyorsanız. Biri uzun ve taşlı diğeri daha kısa ve metal uçlu iki kolyeyi birden kullanmayı deneyin. Eklektik olmaktan korkmayın tarzlar arası yumuşak geçişler estetiği pekiştirir. Bazen trendlerin de dışına çıkın. Aksesuarlar sonsuz özgünlük sunar gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.
BENLİĞİNİZİ GİYDİRMEK
En nihayetinde sadece bedeninizi giydirmediğinizi hatırlatmak isteriz. Seçimleriniz ve yaratıcılığınız sizin prizmanızdan süzülen bir ışık gibidir. Kendinizi ait hissetmediğiniz bir tarza soyunmanız sizi mutlu etmeyecektir. İçindeyken özgür olmadığınız kıyafetlerin günlük hayatınızı ele geçirmesine karşı durun. Yaratıcılığınıza güvenin, benliğinizi ön plana çıkarın. Zaman zaman trendlerin dışına çıkma cesaretini gösterin. Günümüzde retro sayılan moda akımlarından aşırıya kaçmadan faydalanın. Özgür seçimlerinizin arkasında bırakın benliğiniz ışıldasın. Göz alıcı kombinasyonlar kurabildiğinizi düşündüğünüz anda kendinizi sadelikle test edin. Yaratıcı süreçlerde her daim sadeliği yakalamak işin en zor kısmıdır. Ve tabi ki tüm bunları yaparken eğlenin!