Afyonkarahisar Dinar ilçesinde bulunan Atatürk Orta Okulu öğrencilerine, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (OTDÜ) mezunu Kimya Mühendisi ve emekli eğitimci Mustafa Koca tarafından, konuşma dilinin matematiksel ifadeye çevrilmesi ve matematiğin sevdirilmesi konulu uygulamalı seminer gerçekleştirildi.
Mustafa Koca, salonda bulunan 85 öğrenciye matematiğin neden sevilmediği ve nasıl sevileceği konusunda bilgiler verdi. Önce beyindeki sinir hücrelerinin beslenmesi ve eşleşmesi ile ilgili bilgi veren Koca, sonrasında ise uygulamalı olarak sözel ifadelerin matematiksel ifadelere nasıl dönüştürüleceğini anlatarak öğrencilere bazı teknikler gösterdi. Okul öğrencilerinden ve Deneme sınavlarında ilçe üçüncüsü olan Mustafa Uysal sorulan sorulara 3 saniye içerisinde cevap verdi.
Mustafa Koca, çocuklarda zeka gelişiminin yapılandırılması ile ilgili “Kelebek Terbiyecisi” adlı kitabını Mustafa Uysal’ a imzalayarak hediye etti.
Matematik sevgisi ve çocuklarda zeka gelişiminin yapılandırılması için öğrenciler ile emekli eğitimci Kimya Mühendisi Mustafa Koca’nın tekrar bir araya geleceği bildirildi.