Afyonkarahisar Beyyazı Kaymak İşletmecileri bir haber portalında yapılan "Krema kaymağını Afyon kaymağı diye satıyorlar!" haberine karşı açıklamalarda bulunup, tepki gösterdiler.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Beyyazı Kaymak İşletmecileri bir haber portalında yapılan "Krema kaymağını Afyon kaymağı diye satıyorlar!" haberine karşı açıklamalarda bulunup, tepki gösterdiler.

Yapılan açıklamada; "Bizler Beyyazı Kaymak üreticileri olarak, Afyon'un meşhur kaymağını dağıtıyoruz. Afyon'da %80 şubelere süt kaymağını üreten dağıtan biz'iz, şuanda bizim  yaptığımız ürünü süt kaymağı diye millete farklı bir şekilde gösteriyorlar. Kendileri ise Manda Kaymağı yaptıklarını iddea ediyorlar. Mutlaka Tarım İl Müdürlüğü o kişiye denetim yapması gerekiyor. Gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır. Kimse Manda Kaymağı diye piyasaya gireceğini zannetmesin, dürüst olsun ve Afyonumuza zarar vermesin..

"GÜNLÜK 8- 10 BİN KAYMAK SİPARİŞ EDİLİYOR"
Süt kreması dediğimiz olay; Sütün yağ kısmı pastarilize edilmiş, sütten ayrılıp çekilip işleme konulmasına biz süt kreması diyoruz. Süt haricinde bunda hiçbirsey yoktur. Sadece sütten yapılan bir üründür ve şuanda yetişemiyoruz yani günlük 8 bin ve 10 bin arasında Kaymak sipariş ediliyor. İşte Beyyazı'dan bu "süt kreması" dediğimiz kaymaktan çıkıyor,  bu sadece süt ürünüdür. Süt ürünü haricinde hiçbirşey yoktur. Şuanda bu Afyon'un sembolu olan bu kaymak, gastoromi şehrinin bi katkısı olan Afyon Kaymağıdır.

"SÜTÜN İÇİNDEN AYRILAN YAĞ KISMINA BİZ SÜT KREMASI DİYORUZ"
Kendini bilmeyen arkadaşlar çıkıyor, işte süt kreması bizim afyonun ismini lekeliyor gibi bir söylem yapıyorlar, bu söylemin arkasında da neyin ne olup olmadığını bilmiyorlar.

 Krema kaymagı nedir?
Sütün içinden ayrılan yağ kısmına biz süt kreması diyoruz. süt haricinde hiçbirsey yoktur pastorilize edilmiş sütten ayrılan kısmına biz süt kreması deriz. Afyonun yediği kaymak bu kaymaktır. Afiyetle  yiyebilirler,  çoçuklarına eşlerine dostlarına  rahatlıkla götürüp hediye edebilirler.  Yani Sütün çiğ  kısmına biz süt kreması diyoruz.  Krema dediğin zaman aklına değişik değişik krema çeşitleri geliyor. Bizim yaptığımız Kaymak sadece  süt ürünüdür  sadece sütten çıkan  çiğ kısmına biz krema diyoruz.

"AFYON'UN SEMBOLÜNÜ TAŞIYAN BİZİZ"
Bu arada özellikle  Şuanda Afyon'a Beyyazı'dan büyük bir anlamda kaymak siparişi oluyor tüm marketlere olsun, satış yerlerine olsun bizim Kaymağımız gidiyor. Beyyazı olarak Afyon'un sembolünü taşıyan biziz.
Özellikle üzerine basa basa söylüyoruz ki; Kaymağımızda kesinlikle hiçbir katkı maddesi yoktur. Bu arada Tarım İl Müdürlüğü tarafından sürekli olarak kontroller yapılıyor.

"KAYMAK İLE LEKELEMEK KÖTÜ BİR SENARYO"
Biz bu yapılan haberi Afyon'a leke olarak görüyoruz, çünkü biz bu kaymağı daha ileriye taşımak için daha güzel hijyenik ortamda yapmak için bu konuma getirmişken, bu yapılan haberi doğru bulmuyorum. Bunu Afyon'a lekelemek olarak görüyoruz, çünkü gastronomiye tanıklık eden bir şehri kaymakla lekelemeyi, kötü bir senoryo olarak görüyoruz .

EYÜP KÜLCÜOĞLU süt ve süt ürünleri olarak da biz burda çıkan kaymaklar günlük labarotuarda tahlilleri yapılıyor. Tarım İl Müdürülüğü sürekli tahlil yapıyor. Tahlil raporları alıyoruz. Etiketsiz hiç bir ürün satmıyoruz ve etiketin üzerinde ise Kaymağa ait tüm bilgiler yazıyor. Bir haber portalında yanlış ve bilgisizce yapılan haber'e karşı tepkimizi gösterme adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

"YETKİLİLER LÜTFEN AFYON KAYMAĞINA SAHİP ÇIKSINLAR"
Bu yapılan haber'e karşı Afyonkarahisar Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğünün Afyon Kaymağına sahip çıkmasını bekliyoruz. Kimsenin Afyon'un sembolü olan Kaymağımıza laf söylemeye hakkı yoktur. Öncelikle Kaymak nasıl yapılır, Krema nedir bunları haberi yapan kişilerin bilmesi gerekiyor. Bu haberi yaptıran arkadaşların piyasası yok, senin piyasana girecek, benim piyasama girecek, bunlar o amaçla bizim kaymağı krema diye öne sürüyor ve halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Başka insanları karalayarak piyasaya girmek kadar kötü bir şey olmaz, yapılan haber'den dolayı bizler Beyyazı Kaymak İşletmecileri olarak haberi yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaz, Afyon'un adını ve Kaymağını lekelemeye kimsenin hakkı olamaz; dediler.