Vali Mustafa Tutulmaz, İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan Beldesi Ahlatlı mesire alanında Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Şölenine katıldı.

 

Uluslararası Türk Dünyası Şöleni'ne Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Milletvekili Burcu Köksal, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Belediye başkanları, STK temsilcileri, Yörük Türkmen Federasyonları yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve toy duasının yapılmasıyla başlayan şölende Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu birer konuşma yaptılar.

 

Daha sonra konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyonkarahisar çok önemli bir şehir. Bugün Anadolu'da özgür bir şekilde yaşanıyorsa bunda Afyonkarahisar'da başlayan kurtuluşun önemli bir rolü vardır. 1071 yılından bu yana Anadolu'yu yurt yapan Yörük Türkmen beylerine, geleneğine, kültürüne büyük bir saygı duyulmalıdır. Bilindiği gibi Anadolu, sadece Türkmenlerin, Yörüklerin yaşadığı bir yer değildir. Ancak onun kültürünü egemen kılan Yörük Türkmen Birliğinin Yörük Türkmenlerinin en önde gücü, kuvveti ve tarihidir. Anadolu sadece Türkiye değildir, Anadolu sadece Türklerin yaşadığı bir yer değildir, ama Türkiye de sadece Türkiye değildir. Bizim geniş bir gönül coğrafyamız var. Orta Asya'dan Avrupa'nın içlerine kadar, Kafkasya'dan Afrika'ya kadar çok geniş bir yörede bizim kardeşlerimiz var, gönüldaşlarımız var, onların da Türkiye ile bağları var. Türkiye ne kadar güçlü olursa onlar da bulundukları yerlerde ayaklarının üzerinde güçlü bir şekilde duracaklardır. Bizim geleneksel gücümüz kılıçtır, ama artık kılıcın tek başına bu coğrafyada egemen olarak kalabilmemize yetmediğini de çok iyi biliyoruz. Artık kılıcımızın yanında ilim ve bilimle ortaya çıkardığımız yeni silahlarımızın da olması lazım. Bunun için çok çalışmalıyız. Şölenimizi tertip edenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından şölenin yapılmasında emeği geçen ve destek verenlere Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından plaket ile hediyeler verildi. Daha sonra etkinlik alanında Yörük ve Türkmen dernekleri tarafından çadırlar kuruldu. Yörük ve Türkmen kültürü tanıtıldı.

 

Şölen Balıkesir Karasi Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcularının savaş sanatları gösterisi ile sona erdi.