rnrn rnrnBeyyazı'da taş ocağı gerginliği yine ortaya çıktı. Çıkan olaylardan sonra Jandarma olaya el koydu. Beyyazı Belediye Başkanı çıkan olaylarda, halkı olay bölgesine topladığı ve tahrik ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  Beyyazı’da taş ocağı gerginliği yine ortaya çıktı. Çıkan olaylardan sonra Jandarma olaya el koydu. Beyyazı Belediye Başkanı çıkan olaylarda, halkı olay bölgesine topladığı ve tahrik ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Başkan Jandarmada ifade veriyor. Olay yerinden aldığımız bilgiye göre, Jandarma gözetiminde iş makinaları şu anda yol açma çalışmalarına başladı. Jandarmanın bölgede yoğun güvenlik önlemi aldığı, iş makinaları ile çalışanların Jandarma korumasında çalıştıkları belirtiliyor.   Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı beldesinde taşocaklarına karşı eylem yapan vatandaşlar ile polis ve jandarma arasında arbede yaşandı. Olaylarda kalabalığın attığı taşlarla ilk belirlemelere göre 6 polis ve 2 asker yaralanırken, 30 kişi gözaltına alındı.
Beyyazı beldesinde yaklaşık 2 yıldır devam eden taşocaklarına karşı yapılan eylemler bugün de sürdü. Eylem sırasında zaman zaman jandarma ve eylemciler arasında arbede yaşandı. Tşocaklarına alternatif olarak yol yapım çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait dozerlerin önünü kesmek isteyen vatandaşlar, polis ve jandarma ile çatıştı. Sabahın erken saatlerinde önlem alan jandarma ve polis ekipleri, yol yapımını engellemek isteyen eylemcilere karşı biber gazı kullandı. Gazdan etkilenerek fenalaşan vatandaşlara olay yerine çağrılan ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı. Öfkeli kalabalığı dağıtmak isteyen jandarma ve polis ekipleri, taş ve sopalara maruz kaldı. Çıkan olaylarda 6 polis ve 2 jandarma çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaya karıştığı belirlenen 30 kişi ise gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan polisleri, jandarma ekipleri sırtlarında ambulansa taşıdı.
Beyyazı beldesi sakinleri, taşocaklarında yüksek patlama yapıldığı iddiası ile hayvanlarının telef olduğunu, evlerinin ise zarar gördüğünü savunuyor. Zaman zaman bu şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, taşocaklarına giden araçların önünü keserek eylem yapıyor.