‘Kardeş Köy Okulları’ projesi kapsamında gönüllüler, ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Köy okullarında bulunan öğrencilere kırtasiye desteğinde bulunan gönüllüler, bayramda da çocukların yüzünü güldürdüler.

Kardeş Köy Okulları kurucuları Hilal Kalafat ve Nazmiye Kahraman, yaptıkları faaliyetlerle kamuoyunun takdirini kazanıyor.  Proje kapsamında hayırseverlerin desteği ile şimdiye kadar köylerde bulunan okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi çocukların kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundular. Gönüllüler, hazırladıkları pakete şehitlerimizin resimlerini koyarak çocuklara şehitliğin önemini de aşılıyorlar.

Yaklaşık 100 çocuk bayram sevinci yaşadı
‘Kardeş Köy Okulları’ projesi kapsamında gönüllüler, Ramazan Bayramı'nda Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayram sevinci yaşayamayan çocuklara bayram sevinci yaşattılar. Hayırsever vatandaşların desteği ile özenle hazırlanan bayramlıklar ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtıldı. Yaklaşık 100 çocuğa hazırlanan paketlerde şehitlerimizin resmi yine yer aldı. Projeler, Şehit aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

“Projelerde başrole şehitlerimizi koyduk”
Hayırsever vatandaşlara ve kendilerine büyük destek veren şehit ailelerine teşekkür eden Kardeş Köy Okulları kurucularından Hilal Kalafat, “Bizler çeşitli projelerde başrole şehitlerimizi koyduk. Muzaffer ordumuzun yiğitleri, en güzel yerlerde sizlerin vesilesiyle çocuklarımızın yüzünde tebessüm oldular. Biliyorduk ki onları yazsak kalemlerin boynu bükük kalırdı, biz de sizlerle birilikte onları çocuklarımızın yüreğine işledik. Onlar, mezar taşlarına Türk bayrağının gölgesinin vurduğu kahramanlar. Onlar, hiç gitmeyenlerimiz. Yaşattığınız isimler sizlerden razı olsun inşallah. Var olsun vatan var olsun vatandan yana olsun” dedi.