rnrnKARAYOLUNA 'KAR SİPERİ'rnrnKış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan karla mücadele için 16.Bölge Karayolları Bölge Müdürlüğü Kütahya Karayolları Şefliği tarafından Kütahya-Afyonkarahisar yolunun belli bölgelerine kar siperleri ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

KARAYOLUNA ‘KAR SİPERİ’ Kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası olan karla mücadele için 16.Bölge Karayolları Bölge Müdürlüğü Kütahya Karayolları Şefliği tarafından Kütahya-Afyonkarahisar yolunun belli bölgelerine kar siperleri yapıldı.
Yol üstünden geçen rüzgar ve tipi ile taşınan kara karşı Karayolları Bölge Müdürlüğü Kütahya-Afyonkarahisar yolunun belli bölgelerine kar siperleri yaptı. Özellikle kış aylarında karayollarında kar ve buz gibi tehlikelere önlem için Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Şefliği kış öncesi tedbir almaya devam ediyor. Karayolları ve Belediyeler tuzlama, kar küreme, faaliyetler ile yollardaki tehlikeyi en aza indirmeye çalışırken bazı diğer tedbirleri de hayata geçiriyor. Kışın karayollarının kapanmasının en önemli nedeni yağan kar ile yol kenarında biriken karın rüzgar ile yol yüzeyini kaplaması olarak gösteriliyor. Bu da temizleme işleminin uzamasına, buzlanma tehlikesinin artmasına, yolun hem uzun süre kapalı kalmasına, uzun süren ve sık sık tekrarlanan temizleme işlemi sırasında yola zarar verilmesine ve de yol açma maliyetlerinin artmasına sebep oluyor. Tüm bunlara karşı Karayolları Bölge Müdürlüğü Kütahya-Afyonkarahisar yolunun belli bölgelerine kar siperleri yaparak tedbirini daha şimdiden alıyor. Çelik tel üzerine kaplı PVC ile oluşturulan siperler yolun en ihtiyaç duyulan bölgelerine yerleştiriliyor. Yapılan çalışma ile rüzgar ve tipinin etkisiyle gelecek karların siperlerin her iki kısmına toplanması ve karayoluna savrulmaması hedefleniyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Karayolları Şefliği, Kütahya-Afyonkarahisar yolunun Pusan ve Aykırıkçı köyleri arasındaki 5 kilometrelik kar siperlerini inşa etti.