CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündeme dair basın açıklaması yaptı.


İşte o açıklama;

İlimiz Karayolları kavşağında yapılacak olan alt geçit için çalışmalara başlandı. Kurtuluş Caddesi Müze karşısında bulunan esnafların çağrısı üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Esnaflarımızı dinledik. Alt geçit yapılacak alanda, ne Araçlara, ne de yayalara geçecekleri bir yol bırakılmamış. Geliş-gidiş tamamen kapalı. Ayrıca hiç kimseye bu çalışmalara ne zaman başlanacağı, ne kadar süreceğinin bilgisi verilmemiş. Daha daha önemlisi, bu bölgede yaşayan halkın, esnafın ulaşımını nasıl sağlanacağı hiç düşünülmemiş. 

ZAMANLAMA UYGUN DEĞİL 
Salgın sürecinde uzun bir süre mağdur olan esnafımız ve vatandaşlar, haklı olarak neden kapanma sürecinde bu çalışmaya başlanmadığını sordular. “Tam da bayram öncesi 3-5 kuruş para kazanacağız diye sevinirken, hevesimiz kursağımızda kaldı, 200 metre ilerideki camiye Cumaya bile gidemiyoruz. Adeta buraya hapsolunduk, müşterilerimiz alışverişe gelemiyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Bu bölgede eğer ihtiyaç varsa ve bir alt geçit yapılması gerekiyorsa elbette yapılır. Yapılıyor. Ancak bunun planlaması enine-boyuna hesaplanarak yapılmalıydı. Çalışmalar yapılırken, esnaflarımızın ve halkın yaşam koşullarını olumsuz etkilemeyecek şekilde, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hesaplanmalıydı. 

İLGİLİLERE ÇAĞRIMIZDIR 
Bir an evvel hem yaya hem de araçların geliş-gidişini sağlayacak şekilde yolun kullanımını sağlayın. Civarda bulunan esnafların daha fazla mağdur olmaması ve çevrede yaşayan insanların ulaşımı için bunu geciktirmeden yapın.