Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu tarafından dünyanın ilk termal altyapılı kamp ve karavan alanında KaravanFest yapılacak.    

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu tarafından dünyanın ilk termal altyapılı kamp ve karavan alanında KaravanFest yapılacak.    

        Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Motor Sporları Merkezi Alanında bu yıl ilk kez düzenlenecek KaravanFest yerli ve yabancı birçok karavan tutkununu ve tedarikçilerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

      2022 yılının ilk festivali niteliğindeki Bitci KaravanFest Winter Edition, 21-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde konser, söyleşi, karavan kültürü etkinlikleri, gezi turları ve çeşitli aktiviteler katılımcılar ile buluşturulacak.

      Gastronomisi, kültürü ve tarihi ile ön plana çıkan Afyonkarahisar, karavan tutkunlarının buluşma noktası olacak KaravanFest için hazırlıklarını tamamladı. Son yıllardaki turist sayısındaki artışın da etkisiyle yeni projeler geliştiren Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü (ANMOT) iş birliğinde gerçekleşecek Bitci KaravanFest Winter Edition, 21-23 Ocak 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar Motorsporları Merkezi’nde karavan tutkunlarını buluşturacak.Karavan tutkunları ve tedarikçileri, “4 Mevsim Afyon” Projesi kapsamında bir araya gelecek. 2022 yılının ilk festivali niteliğindeki KaravanFest, dünyanın ilk termal altyapılı karavan alanında gerçekleşecek. Festival 21-23 Ocak tarihleri arasında 3 günlük bir programı kapsıyor.

KARAVANFEST’DE MOBİLİTE, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SMART ENTERTAİNMENT BİR ARADA

           Üç gün boyunca sürecek olan festivale birçok etkinlik, konser, gezi turu ve söyleyişi eşlik edecek. 22 Ocak Cumartesi günü Frig Vadisi, Emre Gölü ve Ayazini Ören Yeri gezisi ve Manuş Baba konseri gerçekleştirilecek. Festival Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ’ın ve Karavan camiası duayeni Ali Rıza Adatepe’nin söyleyişileriyle birlikte Retrobüs’ün konseri eşliğinde 23 Ocak’ta son bulacak. UNESCO Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da yapılacak festivalde sucuk ve kaymaklı ekmek kadayıfı partileriyle şehrin gastronomisi öne çıkacak.

AFYONKARAHİSAR’DA KARAVAN KÜLTÜRÜNÜ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ

           Türkiye’nin 2022’deki ilk festivali olacağını hatırlatan KaravanFest Direktörü Mahmut Nedim Akülke şöyle dedi:“Türkiye’nin yarısından fazlasına 3 saat uzaklıkta olan Afyonkarahisar özellikle turizm, kaplıcalar ve kültür açısından farklılaşıyor. Sahip olduğu bu zenginlikler açısından da yerli ve yabancı birçok turisti ağırlama fırsatı buluyor. Dünya Motokros Festivali ve Türkiye MotoFest başta olmak üzere ses getiren projeleri gerçekleştiren Afyonkarahisar da, dünyanın en büyük trendi mobiliteyi öne çıkaran, sürdürülebilirliğe katkı sunan ve özel olarak akıllı eğlence konseptiyle zengileştiriyoruz. Valiliğimizin, belediyemizin, şehrin tüm yöneticilerinin desteklediği değer katacak etkinlikleri yapmayı sürdüreceğiz.

           Gerçekleştireceğimiz bu festivalde karavan tutkunlarını Türkiye’nin en gelişmiş karavan tesisinde bir araya getiriyoruz. MXGP of TÜRKİYE ile açılan belediyemizin büyük bir yatırımla Afyonkarahisar’a kattığı bu tesiste karavan tutkunlarının her ihtiyacı düşünüldü. Bizler de her kesimden katılımcıya ulaşabilmek için de KaravanFest için sömestr tatilinin başlangıcını tercih ettik. Dünya’nın ilk termal altyapılı Kamp ve Karavan Alanı’nda gerçekleşecek olan festivalimizde birçok değerli isim de bize eşlik edecek. Çeşitli konserler, etkinlikler, sektör ile ilgili duayen isimlerden söyleyişiler yer alacak. Festivalin gerçekleşmesi için emeği geçen başta Valimiz Gökmen Çiçek, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederiz.”

Program akışı:

21 Ocak 2022 Cuma

Gün Boyu Karavancılar Alana Giriş – Yerleşme

22 Ocak 2022 Cumartesi

Gezi Turu (Karavan İle Katılanlara Özel)

10:00 Ayazini Ören Yeri

14:00 Şehir Turu – Tarihi Afyonkarahisar Konakları

Etkinlikler (Gün boyu)

16:30 Kamp Ateşi

Konser 17:00 Manuş Baba (Afyonkarahisar Uluslararası Kamp Karavan Alanı)

23 Ocak 2022 Pazar

Söyleşiler

11:00 Leyla Özdağ (Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı)

12:00 Ali Rıza Adatepe (Karavan camiası duayeni)

Etkinlikler (Gün boyu)

Konser

17:00 Retrobüs (Afyonkarahisar Uluslararası Kamp Karavan Alanı)