KARANLIK KÖY İÇİN UMUT IŞIĞIrnrn20-30 BİN LİRALIK ARSA BEDELLERİ YENİ DEĞERLENDİRME İLE DÜŞECEK, KÖYLÜ 12 YIL SONRA KARANLIKTAN KURTULACAKrnrnAfyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyündeki kadastro ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

KARANLIK KÖY İÇİN UMUT IŞIĞI 20-30 BİN LİRALIK ARSA BEDELLERİ YENİ DEĞERLENDİRME İLE DÜŞECEK, KÖYLÜ 12 YIL SONRA KARANLIKTAN KURTULACAK Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyündeki kadastro çalışmalarının ardından elektriksiz kalan köylüye 12 yıl sonra bir umut doğdu. Köylünün arsası yeniden değerlendirilecek, 20 ya da 30 bin liralık arsalar 2 ya da 3 bin liraya kadar düşecek.
Çobanlar ilçesine bağlı Kale köyünde yaşanan elektrik sıkıntısı haberinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Çobanlar İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Yılmaz, köylünün sorununun çözümü için 2011 yılında bir çalışma yaptıklarını, Çobanlar Mal Müdürü’nün ‘köylü itiraz etmediği için’ bu sıkıntıya düştüğü yönünde açıklama yaptığını aktardı. Köydeki kadastro çalışmaları sonrasında, pek çok köylünün evinin bulunduğu arsaların hazineye yazıldığını söyleyen Yılmaz, köylünün de itiraz etme gibi bir haklarının olduğunu bilmediğinden eve elektrik alacakları zaman tapu olmayınca bu sıkıntıya düştüğünü belirtti.
Daha önce Çobanlar Mal Müdürü’ne giderek bu işin bir kolayının yapılmasını istediklerini dile getiren Yılmaz, böyle bir kolaylığın sağlanmadığını söyledi. Mal Müdürü’nün çalışma şeklini eleştiren Yılmaz, 2011 yılındaki kaymakam Vedat Yılmaz’ın çözümden yana bir iş yapmadığını savundu. Hal böyle olunca da hazine arazisi üzerine yapılmış evlere ruhsat alınamadığını aktaran Ünal Yılmaz, “Ruhsat verilmeyen yere TEDAŞ elektrik vermiyor. Bundan dolayı şu anda Kale köyde sorunlardan birisi bu” dedi.
Milli Emlak Müdürlüğü ile tekrar görüşeceğini belirten Yılmaz, köylünün arsalarının 2B kapsamına girmesi için uğraşacaklarını anlattı. Milli Emlak Müdürlüğü ile tekrar değerlendirme yapılırsa bu sorunun çözüleceğini anlatan
Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “2B kapsamında değerlendirilmesi için bir çaba harcanıyor. Olaya dair tekrar bir değerlendirme tespit davası isteyeceğiz. Sorunun, çok cüzi bir şekilde çözülmesi lazım. Bürokrasi orada işin üzerine gitmedi. Köy yerinde 33 milyarlık fiyat hiç olur mu?”
O GAZETECİLER ŞİMDİ GİDİP KALE KÖYÜNÜ ÇEKSİN
Yılmaz, İl Özel İdaresi’nin Kale köyüne çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Kale köyünün artık göç vermediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “2009 yılı öncesinde Kale köyde bir metrekare parke taşı yoktu. Kanalizasyon çalışmaları vardı. Ama şu an Kale köyüne 11 bin metrekare parke taşı döşendi. Eskiden sansasyonel haber olunca hep muhalefet Kale köye giderdi. Köylülerin birkaçı da bu işin körükleyeni açıkçası. Haber yapmak için Kale köye gelirlerdi, çamur var diye. Hadi şimdi gelip çeksinler bakalım. Kale köyünde bizim güneş enerjileri var şu an. Bu hangi köyde var. 2010’da proje kapsamında yaptık, 53 tane. 53 kişiye güneş enerjisi verdik. Kale köy şu an huzurlu bir köy. Bu sorunu da çözelim.” ALİ KEMAL AKAN (İHA)