Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Karamık sazlıkları  Yönetim Planı çalıştayı 24-25.11.2020 tarihleri arasında Jura Otel’de yapıldı.  Çalıştay  Sayın Vali Yardımcımız Nurullah KAYA , Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin ÇILGIN, ilgili paydaş kurum müdürlükleri ve  Karamık sazlıkları etrafında bulunan muhtarlıkların katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.



            Açılış konuşmasında Sayın Vali Yardımcımız Nurullah KAYA “sulak alanların tropik ormanlardan sonra biyolojik çeşitliliğin en yüksek olduğu ekosistemler olduğunu, pek çok tür ve çeşitteki canlılar için uygun beslenme, üreme ve barınma ortamı olan sulak alanların, yalnız bulundukları ülkenin değil, tüm dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul edildiğini belirtmiş ve Afyonkarahisar ilinde bulunan 4  adet ulusal öneme sahip sulak alanlarımızdan biri olan Karamık sazlıklarımızın kapalı havza olması bakımından öneminin büyük olduğunu belirtmiştir” 



            Çalıştay kapsamında Karamık Sazlıkları sulak alanı sorun ağacı irdelenmiş, Karamık sazlıklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kararlar alınmıştır. Ayrıca, paydaş kurumların görev ve sorumlulukları da belirlenmiştir.



            Yapılan Yönetim Planı, çalıştayın akabinde önce mahalli sulak alan toplantısında, sonra Ulusal Sulak Alan Toplantısında görüşülüp onaylanacak ve  2021-2025 yılları arasında  5 yıllığına uygulanmak üzere yürürlüğe girecektir.