Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından online olarak yayınlanan Karahisar-i Sahib Dergisinin 4. sayısı yayınlandı...

Afyonkarahisar'ın kültür sanat edebiyat ve tarih platformu AfyonNews'te yayınlanan haber şöyle:

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından online olarak yayınlanan Karahisar-i Sahib Dergisinin 4. sayısı yayınlandı...

karahisarisahib.com adresinden yayınlanan 4. sayının kapak konusu “Yunus Emre…”

Editör Mehmet TANIR, Kültür Bölümü editörü Lokman ÖZKUL, Turizm Bölümü editörü Doç. Dr. Ali AVAN, Aktüalite Bölümü editörü İdris ÖZEK tarafından hazırlanan e-derginin başyazısında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır şunları yazdı:

“Vatan, toprak parçasından öte bir değerdir. Vatan Millet olmanın, ülke olmanın vazgeçilmez unsurudur. Vatan, sadece toprak parçası değildir. Duyguları, hüzünleri ve sevinçleriyle bir milletin özgürce birlikte var olduğu bir mekandır.

O toprak, şair Mehmet Akif ERSOY’ un deyişiyle “Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”. Vatan, bir milletin özgürce geleceğine güvenle bakabildiği hayat kaynağıdır.

Afyonkarahisar Anadolu’nun ve bağımsızlığın kilidi… Vatanın kalbine saplanmış düşman hançerinin söküp atıldığı yer ve Büyük Taarruz’un lideri, komuta kademesi, vatanın dört bir yanından vatan ve iman meşalesinin yansıdığı, vatanı kurtarmak için savaşan vatan evlatlarının toprağa düştüğü şanlı zaferin yaşandığı yerdir. Büyük Taarruz’un 100. yılına hazırlandığımız bu günlerde dergimizde Büyük Taarruz konusuna yer verdik.

Ülkemizin yetiştirdiği seçkin insanlar dün olduğu gibi bugün de ışık saçmaya, fikirleriyle topluma hayat vermeye devam etmektedir. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaşi Veli ve niceleri…

Yunus Emre de çağını aşan tasavvuf anlayışıyla, insanlığıyla, duru Türkçesiyle günümüze aydınlık ve bizlere rehber olmaya devam ediyor.

2021 yılı, Yunus Emre Hazretlerinin vefatının 700. yıl dönümü nedeniyle hem UNESCO hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Yine Hacı Bektaş Veli hazretlerinin vefatının 750. yılı nedeniyle “Hacı Bektaşi Veli Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Diliyoruz ki bu yıl, temellerini bu topraklarda yetişen Yunus Emre gibi seçkin insanların dünyayı kucaklayan felsefesi üzerine kurguladığımız bir eğitim sisteminin başlangıcı olsun.

Her geçen gün yeni konularla sizlerin beklentilerine cevap verebilecek çalışmalar yapma gayreti içindeyiz.

Yeni sayımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

E-Derginin 4. sayısına ulaşmak için lütfen >>>TIKLAYINIZ…