Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Karahisar-i Sahib' isimli dijital derginin üçüncü sayısı yayınlandı.

Derginin önsözün yazan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır "Son dönemde Valimiz Sayın Gökmen Çiçek önderliğinde milletvekillerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte kolektif bir çalışmayı yürütüyoruz. Afyonkarahisar turizminin lokomotif görevini üstlenen termal turizm yanı sıra kültür turizminin en önemli yansıması olan Frigya üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Faaliyetlerimizi Frigya özelinde de Frigya’nın kalbi olan “Ayazini” turizm destinasyonunda yoğunlaştırdık. Bu çerçevede Ayazini turizm köyünün hızlı bir şekilde turizme kazandırılması çalışmalarını sürdürüyoruz.

Turizm bölümünde Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çalışmaların yürütüldüğü ve pek çok kamu kurum ve kuruluşun destek verdiği turizm köyü “Ayazini köyünü” gündemimize aldık. Valiliğimizin vizyon projesi olan Ayazini köyüne bu sayımızda yer verdik. Hem kültür hem de turizm alanında çeşitli konular bu sayfalarda yer aldı. 

Yayın ekibimizle azimle sürdürdüğümüz çalışmalarla “Karahisar-ı Sahib” dijital dergimizin 3. sayısını yayımlamanın gururunu yaşıyoruz. İlimize hayırlı olsun." dedi.

Derginin Kültür Sanat Editörü Lokman Özkul, sunuş yazısında, "Afyonkarahisar, kültür ve sanatın birlikte mezcedildiği, kültürel zenginliklerinin yanında, sanatsal faaliyetlerin de icra edildiği çok önemli bir merkezdir. Frig Vadisi başta olmak üzere, hemen hemen her ilçesinde kültürel ve tarihi eserlerin bulunduğu, Anadolu’nun temel taşı olan şehirlerdendir. Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK’ in öncülüğünde başlatılan çalışmalarla, İhsaniye Ayazini Metropolisi başta olmak üzere, diğer yerleşim yerlerimizdeki gün yüzüne çıkmamış tarihi eserler de o eski dönemleri yansıtmak için, tarihi ve kültürel eserlerimiz arasında yer alıyor, almaya da devam edecek. Afyonkarahisar yazın daha bir başka güzel olacak değerli okurlar. Yenilenen çehresi ile Ayazini Metropolisi, Frig Vadisi ve Döğer Emre Gölü, Bolvadin Amorium, Sandıklı Akdağ, Dinar Suçıkan ve daha birçok güzelliğimizi yerinde temaşa etmek için tüm misafirlerimizi Afyonkarahisar’a bekliyoruz." dedi.

Dergini Turizm Bölümü editörü Doç. Dr. Ali Avan, sunuş yazısında şunları yazdı:

"Frigya Afyonkarahisar bölgesi, sahip olduğu zengin doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler ve otantik değerleriyle Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın göz bebeği konumundadır. Frig Dönemi kaya anıtlarının yaygın olduğu bölgede, özellikle Ayazini yerleşimi farklı medeniyetlere ait eserleri barındırmaktadır. Karahisar-ı Sahib dergimizin 3. sayısının ana temasının “Frigya Afyonkarahisar Bölgesi ve Ayazini” olması hasebiyle bu sayımızda turizm alanında; Sayın Valimiz Gökmen ÇİÇEK önderliğinde başlatılan çalışmalar kapsamında bölgenin gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlaması ümit edilen faaliyetler, yöre halkı bilinçlendirme eğitimi, rehberlik eğitimleri ile Frigya Afyonkarahisar Bölgesi’nde turizm gelişimini sürdürülebilir hale getirmek amacıyla düzenlenen Frigya Afyonkarahisar Bölgesi Çalıştayı ile ilgili konulara yer verilmiştir. Keyifle okumanız dileğiyle…"

Karahisari Sahip Dergisinin Aktüalite Bölüm editörü İdris Özek ise, sunuş yazısında "Pandemi, zorluklarına ve kısıtlamalarına rağmen Afyonkarahisar’da kültür, turizm, gastronomi, sanat etkinlikleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sayın Valimizin liderliğinde Afyonkarahisar’ın kadim kentlikten gelen avantajlarını en verimli ve etkili bir şekilde değerlendirmek adına özellikle turizm ve buna bağlı olarak gastronomide
çalışmalar, büyük bir enerji ve sinerji ile hızla devam ediyor. Dergimizin, “Aktüalite” bölümünde bu sayımızda ağırlıklı olarak Frig Vadisi’ni ve gastronomi alanındaki yeni gelişmeleri e-derginin verdiği avantaj ile güzel fotoğraflar eşliğinde ele almaya çalıştık. Tabii ki diğer gelişmeleri de küçük küçük özetlemeye çalışarak... Sözlerimi, doğa yürüyüşü için Frig Vadisi’ne gelen ve vadinin gizeminden oldukça etkilenen Ankaralı bir doğa yürüyüşçüsünün tespiti ile bitireyim: “Nevşehir’in Kapadokya’sı ne kadar önemliyse, Afyon’un Frig Vadisi de o kadar önemli ve değerli. Bu bölge önemsenmeli, tanıtılmalı...” dedi.

Dergiyi online olrak okumak ve incelemek için >>> tıklayınız...