Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Karahisar-i Sahib' isimli dijital derginin ikinci sayısı yayınlandı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek ZamanıAfyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek Zamanı

Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Karahisar-i Sahib' isimli dijital derginin ikinci sayısı yayınlandı.

Gastronomi Şehri Afyonkarahisar temasıyla çıkan 2. sayı 152 dijital sayfadan oluşuyor.

İl Kültür Müdürü Mehmet Tanır, dergiye yazdığı başyazıda "Her sayıda bir konuyu öne çıkarıyoruz. Bu sayımızda insanlık tarihi kadar eski olan yöresel lezzetleri, yemek kültürümüzü bilimsel yazında ifade edildiği şekilde “Gastronomi” konusunu öne çıkarıyoruz. Yemek kültürünün her dönem önemli olması ve Afyonkarahisar’ın yemek kültürünün zenginliği bu konuyu “ana konu” olarak seçmemizde etkili oldu. Daha da önemlisi Afyonkarahisar’ın 31 Ekim 2019 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, Afyon Ticaret Odası, Afyon Kocatepe Üniversitemiz ve diğer paydaşlarımızdan oluşan bir kurulla Afyonkarahisar Belediyesi adına yapılan başvuruda “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına” üye olması bu kararda etkili oldu. Artık Afyon; Hatay, Gaziantep’le birlikte yaratıcı şehirler ağında. Gastronomi alanında çalışmalar hızla devam ediyor.

Afyon’un bir geçiş noktası olmasından öte bir varış noktası olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Bu açıdan gastronomi yani yöresel lezzetler de önemli bir çekim noktası niteliği taşıyor. Afyon mutfağı; sucuk, lokum, haşhaş gibi ürünlerden daha fazlasına sahiptir. İşte Afyon’un bu zengin mutfağını nitelikli restoranlardan, konaklama tesislerine, oradan küçük işletmelere varıncaya kadar misafirlerimizle buluşturmak son derece önemli. Dergimizde Afyon mutfağından bir damla mesabesinde olan örnekleri sunarken, siz değerli okuyucularımızı Afyon’un zengin mutfağını tatmaya ve pek çok faaliyeti deneyimlemeye davet ediyoruz." dedi.

Derginin ikinci sayısını okumak için tıklayınız.
http://www.karahisarisahib.com/