AFES A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, sigara paketlerindeki olası yeni uygulamalarla ilgili görüşlerini açıkladı

AFES A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, sigaranın kara paketlerde satılmasının kaçakçılığın artmasına neden olacağını söyledi. Kara paket kaçakçıya ışık olur diyen AFES Yönetim Kurulu Başkanı Konak, “Meclisimizde görüşülen yasa teklifi ile kara paket uygulamasına geçilirse kaçakçılık hortlayacaktır. Bu durum kaçakçıların kazanç kapısı olacağını belirtmek isterim” dedi.

Yıllardır hem devletimiz hem de esnafımız yasadışı sigara ticaretine karşı kenetlendiğini söyleyen Başkan Konak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Kaçak sigara oranı yüzde 20 seviyelerinde iken, yapılan çalışmalarla bu oran yüzde 8’lere kadar düşmüştür. Esnafımız, yeni uygulama hayata geçerse kaçağın yeniden artacağı ve gelirlerinin büyük ölçüde azalacağı yönünde ciddi tedirginlikleri vardır. Bizler de kara paket uygulamasına karşıyız. Kara paket uygulaması ile kaçakçılar bayram edecek, devletimiz ise büyük zarar edecektir. O nedenle milletvekillerimizi seslenmek istiyorum. Geliniz, sigaralarda kara paket uygulamasından vazgeçiniz.