Geçen kış mevsiminin sert geçtiği ve yer yer karayollarının ulaşıma kapandığı Afyonkarahisar'da, bu yıl karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 3 bin ton tuz ile 12 ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Geçen kış mevsiminin sert geçtiği ve yer yer karayollarının ulaşıma kapandığı Afyonkarahisar’da, bu yıl karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 3 bin ton tuz ile 12 bin ton agrega diye bilinen kum ve çakıl karışımı depolandı.
Merkezi Konya’da bulunan Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, sorumluluk alanının, Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman illerinin tamamına yakını ile Ankara, Antalya, Isparta, Kütahya, Mersin ve Niğde illerinin bazı bölümlerinden oluştuğunu söyledi.
Sorumluluk alanında 2 bin 475 kilometresi devlet yolu, 2 bin 706 kilometresi il yolu olmak üzere toplam 5 bin 181 kilometre yol ağı bulunduğunu belirten Yıldız, kar yağışı ve buzlanmaya karşı yürüttükleri çalışmalarda günün 24 saati açık olması gereken 4 bin 561 kilometre uzunluğunda yol ağı bulunduğunu bildirdi.
Yıldız, yolların ulaşıma kapanmasına karşı gereken önlemleri aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
”Afyonkarahisar il sınırları içinde kar ve buzlanmayla mücadeleyi, Afyonkarahisar’daki 31. Şube Şefliği ve Konya’nın Akşehir ilçesindeki 32. Şube Şefliği’ne bağlı 7 noktada konuşlandırılan ekipler yürütecek. Afyonkarahisar’da bu çalışmalarda kullanılmak üzere mevcut makine parkına ilave olarak birer kendi yürür rotatif ve yükleyici, 5 greyder takviyesi yapılarak makine parkı güçlendirildi. Ayrıca 13 bin metre olan kar siperlerine ilave kar siperleri eklendi. 3 bin ton tuz ile 12 bin ton agrega da iş yerlerinde depolandı.”
Geçen kış mevsiminde zaman zaman Afyonkarahisar-Ankara karayolunun yoğun tipi nedeniyle görüş imkanı bulunmadığını dile getiren Yıldız, sürücülerin güvenliği için yolun 16 saat kapalı tutulduğunu anımsattı.
Yıldız, kış mevsiminin başlamasından dolayı kar ve buzlanmayla mücadeleye ilişkin hazırlıklarının sürdüğünü ifade ederek, ”2012-2013 kış döneminde, yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi durumunda yolun kapanması hariç kış şartları için gerekli çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.