AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde kış mevsiminin ilk karı yağdı.rnrnrnAfyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, sıcaklıkların bugünden itibaren 22 Aralık Cumartesi gününe kadar mevsim ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde kış mevsiminin ilk karı yağdı.
Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, sıcaklıkların bugünden itibaren 22 Aralık Cumartesi gününe kadar mevsim normallerinin 4 derece altında olacağını kaydetti. Hava sıcaklığının bugün itibari ile sıfır dereceye düştüğünü belirten Alaçam, “Afyonkarahisar’da yaptığımız 10 günlük hava tahminlerine göre sıcaklıkların 22 Aralık Cumartesi günü mevsim normalleri olan 3-4 dereceye çıkmasını bekliyoruz. Kar yağışı bugün akşam saatlerine kadar devam edecek, akşam ise etkisini kaybedecek” diye konuştu.
22 Aralık Cumartesi gününe kadar sıcaklıkların -4 derece düzeyinde olmasını beklediklerini kaydeden Alaçam, “Bizler özellikle sürücüleri buzlanmaya karşı, çiftçileri de don olayına karşı uyarmak istiyoruz. Sürücüler ve çiftçilerin gerekli önlemleri almalarını istiyoruz” dedi.
Karayolları 31. Şefi Yalçın Özgür ise, mevsimin ilk karının ardından kent genelindeki ekiplerin teyakkuza geçirildiğini ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. Afyonkarahisar’da 6 bakım evi, 3’ü merkez olmak üzere toplamda 9 ekip ile hizmet verdiklerini belirten Özgür, 55 personel ile geçmiş yıllarda olduğu gibi trafiğin aksamaması, vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için kar ile mücadele edileceğini söyledi. Afyonkarahisar’da karla mücadele kapsamında kullanılmak üzere 2 bin 500 ton saf tuzun ellerinde bulunduğunu söyleyen Özgür, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Karayolları olarak karla mücadelede personel ve ekipman noktasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde hazır bekliyoruz. Sürücülerin yollarda mahsur kalmaması, sıkıntı çekmemeleri için geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda elimizden geleni yapacağız.”
Sürücüleri kış lastiği kullanmaları konusunda da uyaran Özgür, “Sürücülerimiz kendi güvenlikleri ile birlikte trafiğin aksamaması için kış yönetmeliklerine uysunlar” diye konuştu.