Vali Mustafa Tutulmaz, kar yağışının eğitime engel olacak düzeye ulaşması halinde kar tatili verileceğini söyledi. Tutulmaz, Valilik ve Kaymakamlık makamlarından olası bir tatil kararının duyurulacağını belirtti

 

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, yoğun kar yağışı nedeniyle okullara kar tatili uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.



“KARAR ALINIRSA KAMUOYUNA DUYURULUR”

Vali Mustafa Tutulmaz, 6 Ocak Pazartesi öğlen saatlerinde yaptığı açıklama itibariyle Karayollarında herhangi bir sıkıntı görülmediğini dile getirdi. Tutulmaz, “Şimdilik kara yollarında herhangi bir sıkıntı yok. Köy yollarımızda bir kısım kapalı olan yerler var. Ama çalışmalarımız sabahın erken saatlerinden itibaren devam ediyor. Tatil şu ana kadar sadece taşımalı eğitim yapılan bazı köylerimizde ve ilçelerimiz için Kaymakamlarımıza bu yönde talimat verdik. Eğer sıkıntı varsa bugünlük (dün) idari izin olarak uygulayabilirsiniz dedik. Meteorolojik verilerle meseleleri gözlemliyoruz. Yarına (bugün) ve bundan sonra ki sürece yönelik alacağımız kararları biz kamuoyuna duyururuz.” dedi.



“KAR HAYATIN BİR PARÇASI”

“Bizden karar duyurulmadığı müddetçe ya da aynı şekilde Kaymakamlarımızdan duyurulmadığı müddetçe okullarla ilgili farklı bir uygulamamız olmayacaktır.” diyen Tutulmaz, “Bunu özellikle ifade ediyorum. Kar eğitime engel olacak aşamaya ulaştığında tatil yapılacağından şüpheniz olmasın. Yalnız kar yere inmeye başladığı an itibariyle tatil beklentisi içerisinde olunması da uygun bir davranış şekli olmaz. Karda eğitimin bir parçasıdır. Çocuklarımız zorlukla mücadele edebilmeyi görmeli, karda yürümelidirler. Okul bahçelerinde çocuklarımız kar topu oynayıp eğleniyorlar. Bu da hayatın bir parçasıdır. Ancak araçların gitmesini engelleyecek bir ortam varsa, büyük buzlanmalar olursa bizde evlatlarımızı zor durumda bırakmayız.” diye konuştu.



Kocatepe Gazetesi / Burcu AYDIN’ın Haberi