Kan alma işlemini korkulu bir an değil de daha eğlenceli hale getirmek ve çocukların iğne korkusunu yenmeleri amacıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Çocuk Poliklinikleri bölümünde Kamyondan Kan Alma Ünitesi oluşturuldu. Çocukların hayli ilgisini çeken Ünitenin açılışını Vali Mustafa Tutulmaz yaptı.









Kan Alma Ünitesi Vali Mustafa Tutulmaz’ın kestiği açılış kurdelesi ile hizmete sunuldu. Kurdele kesimi öncesi açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Çocuklarımız başta olmak üzere insanlarımız genelde kan vermekten çekinir ve kan alma işlemi genelde sıkıntılı olur. Acı olduğunu hisseder ve korku algısı hâkimdir. Bilhassa çocukları kan vermeye ikna etmek oldukça zordur. Hastane yönetimimiz güzel bir iş çıkarmış. Yönetimi ve personeli tebrik ediyorum. Bu renkli ünite ile çocuklarımızın eğlence ortamı içerisinde kanları alınacak ve tedavilerine başlanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ünitenin hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.Açıklamalarının ardından kamyonda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, ünitede bulunan çocuklarla da yakından ilgilendi.





Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çocuk hastalar için anlamlı ve güzel bir projeyi hayata geçirdi. Çocuklardaki iğne korkusunu azaltabilmek, kan alma işlemini korkulu bir an değil de eğlenceli bir ana çevirebilmek amacıyla Çocuk Poliklinikleri bölümünde kamyon şeklinde Kan Alma Ünitesi oluşturuldu. Aynı anda 4 sedye ile 4 çocuktan kan alma işlemi yapılabilecek ünite, ışıklandırma ve süslemelerle ilgi çekici hale getirildi. Kamyonun ön kısmında çocuklar eğlenerek kan alma korkusunu yenecek, arka kısım kan alma bölümünde ise kan alma işlemi yapılacak.