Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kamyoncu esnafının sorunlarını dile getirerek, "Kamyoncu esnafı dijital takograf zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor" dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kamyoncu esnafının sorunlarını gündeme getirdi. 





Kamyoncu esnafına dayatmayla dijital takograf uygulaması getirilmeye çalışıldığının önemle altını çizen Milletvekili Burcu Köksal, "Geçtiğimiz haftalarda seslerini duyurmaya çalışan kamyoncu esnafının eylemine katıldım, sıkıntılarını AKP gibi bürokratlardan değil, bizzat kamyoncuların kendilerinden dinledim. Onlar ne diyorlar? 2015 model öncesi araçlara konulan dijital takograf zorunluluğunun kaldırılmasını istiyorlar. Onlar ne diyorlar? Dinlenme tesisleri yetersizliği sebebiyle takografın sürüş süresinin on beş saat olmasını istiyorlar. Navlun miktarları ton ve kilometre bazında belirlensin istiyorlar. Kamyoncu esnafı ÖTV’siz yakıt alabilsin diyorlar. Maliyet, trafik, köprü, otoban cezalarının faizleri silinip kamyoncunun ödeyebileceği şekilde yapılandırılsın istiyorlar. Köprü ve otobanlarda kamyonlar diğer vasıtalarla bir tutulmasın çünkü onlar buraları sürekli kullanıyor, onun için indirim uygulansın istiyorlar. Zamlı köprü ücretlerinden bıkmış durumdalar. Komisyon ücreti belirlenip fatura karşılığında alınsın, yeterlilik belgesi olanlar bu işi yapsınlar diyorlar. Biz de diyoruz ki ekmek kavgasında olan kamyoncuların cebinden elinizi çekin artık." diye konuştu.