Vali Gökmen Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları için Ayazini gezisi düzenledi.
 

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Mehmet Keklik, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Basın Dernekleri, TV, Gazete, Radyo ve İnternet medyasında görev yapan çok sayıda basın mensubunun katıldığı gezide, Vali Gökmen Çiçek devam eden projeleri ve yürütülen çalışmaları anlattı.
 

Ayazini Köyü gezisi öncesinde Vali Gökmen Çiçek, protokol üyeleri ve basın mensupları nostalji havasının hakim olduğu merkezde bulunan Tarihi Tren Garı’ndan Gazlıgöl’e tren ile yolculuk etti. Oradan turizmin merkezi olma yolunda ilerleyen, çalışmaların sürdüğü 3 bin yıllık tarihi ile görenleri kendine hayran bırakan ve Frig Medeniyetinin izlerini barındıran Ayazini Köyü’ne geçildi. Burada devam eden projelerde gelinen aşamalar, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yapıldığı alanda incelemeler yapıldı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ilk olarak köyün giriş bölgesinde inşaat çalışmalarına başlanan Karşılama Merkezi ile ilgili bilgiler aktardı.

Yapılan bu binada gelen turların ve misafirlerin karşılamasının yapılacağını, Ayazini ve zenginlikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacağını belirten Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, “Karşılama Merkezimizin ardından tarihi Kilise alanına geçilecek. Buradan itibaren yürüyüş yollarımız başlayacak. 8 farklı güzergah yürüyüş alanları olarak belirlendi. Buraya gelen konuklarımız 1 günde burada değişik etkinliklerde bulunabilecek” dedi.

 Vali Gökmen Çiçek, “Frig Vadisi Ayazini Kırsal Turizm Köyü projesi ile hizmet verecek karşılama merkezi sayesinde konuklar kafe, fırın, servis, mini tiyatro, otopark, tuvalet ile dinlenme ve seyir terasları imkânlarına kavuşacak. Köyde yer alan tarihi evlerin ve sokakların sağlıklaştırılması ile tarihi ve kültürel değerlerin restorasyonları yapılarak turizm altyapıları güçlendirilecek” dedi.

Ayazini Köyü’nde yer alan 148 evin sokak sağlıklaştırma kapsamında iyileştirmelerinin yapılacağını belirten Vali Çiçek, bu evlerden kamu mülkiyetinde bulunanlarda butik otel, gastronomi merkezi, yöresel ürün satış noktaları ve butik müze gibi kullanılması için çalışmalar yapıldığını aktardı.

Özel sektör temsilcilerinin de Ayazini bölgesindeki çalışmalara tam destek verdiklerini belirten Vali Gökmen Çiçek, köyde bulunan tarihi bir konağı Cumhuriyet Sucukları firmasının aldığını, burada Sucuk evi ve satış ünitesi kurulacağını söyledi. İlimizin önemli markalarından İkbal A.Ş.’nin de Ayazini bölgesindeki Ayazhan’ı inşa ettiğini, buraya gelen konukların İkbal’in lezzetlerini burada tadacaklarını bildirdi. Lokum Atölyesi firmasının bölgede mekan hazırlama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.