Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere, bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi bu yıl 10 Kasım’da Afyonkarahisar’dan başlıyor.
Doğuş Grubu’nun 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirilen ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesinin bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında 6 ilde gerçekleştirileceği ve turnenin ilk durağının Afyon Kocatepe Üniversitesi olacağı belirtildi.
‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesinin Afyonkarahisar konserinde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın eşlik edecek. 2009 yılında ilki gerçekleştirilen ‘Kampüste Semfonik Akşamlar’ projesi ile çok sesli evrensel sanat müziğinin Türkiye’de yaygınlaştırılması ve klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin üçüncüsünü Ege Bölgesi’ndeki 6 üniversitede gerçekleştirecek.
HEDEF 6 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterler dikkate alındığı belirtilirken, 2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turnede 2 bin 200 kişiye, 2010’da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’daki konserlerle 5 bin 500 kişiye ulaşan Doğuş Grubu, geçen yıl turneyi Hakkari’de yaşanan terör saldırıları sebebiyle erteleme kararı almıştı. Bu yıl yapılacak olan “Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesi ile 6 binin üzerinde öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden başlayacak olan ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ konserleri Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile devam edecek ve 18 Kasımda Muğla Üniversitesi’ndeki konserle sona ereceği bildirildi. MERVE MORKAYA (İHA)