Afyonkarahisar’ın köklü okullarından Kâmil Miras Anadolu Lisesinde, okul öğrencilerini mezunlar ile buluşturan “Üniversiteler Bizden Sorulur” etkinliğinin ikincisi çarşamba günü okul kampüsünde yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyonkarahisar’ın köklü okullarından Kâmil Miras Anadolu Lisesinde, okul öğrencilerini mezunlar ile buluşturan “Üniversiteler Bizden Sorulur” etkinliğinin ikincisi çarşamba günü okul kampüsünde yapıldı.

Okul mezunlarının, okudukları üniversitelerin fiziki ve eğitim yapısı ve okudukları bölümler hakkında bilgi paylaşımı yapmasını hedefleyen programa katılımın yoğun olduğu dikkat çekti.

Etkinlik programı açılışında saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okul müdürü Yaşar KALE etkinlik hakkında veli ve öğrencilere bilgi verdi. Arkasından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, bu etkinliğin Millî Eğitim Bakanlığının hazır projelerinden farklı olarak okul içerisinde çıkmış olmasına atıfta bulunarak, idare ve öğrencileri bu çabalarından dolayı tebrik etti. Projenin tanıtımını Okul Rehberlik Öğretmeni Ümit Gülbahar gerçekleştirdi. Programın bu seneki organizasyonunda aktif olarak çalışan okul mezunu Oğuz Kaan Yiğit son olarak söz alarak projeye yoğun katılımlarından dolayı eski mezunlara teşekkür ederek, bu etkinliğin gelenekselleştirilmesi için gerekli çabanın gösterileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 12. Sınıf öğrencileri ile Türkiye’nin dört tarafından gelen okul mezunları, okul spor salonunda her mezun için ayrı ayrı hazırlanan masalarda buluşarak üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Etkinliğe katılan eski mezun öğrenciler oldukça çoşkulu ve verimli geçen etkinliğe atıfta bulunarak, okulların kurumsal kimlik kazanmasında ve gelenekleri olan bir kültür kazanmasında bu birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiler. Katılımcılar, okulun, Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi ve sonrasında meslek okullarının ilgası nedeni ile yeni ismi olan Kamil Miras Anadolu Lisesi ismi ile eğitim öğretim sürecine devam etmesine rağmen okul mezunlarının tek bir okulun parçası olarak bir arada hareket etmesinden övgüyle bahsettiler.

Proje sorumluluları “Sait Utku, İsmail Gürkan Gürer, Mehmet Gündöner”bu projenin mezunlarının desteği ile geleneksel hale getirileceğini ve bu tür çalışmaların dönem içinde farklı biçimlerde sürdürüleceğini belirttiler.