PARKHAYAT Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Bektaş Murat ve Uzm. Dr. Ali Seydi Özgül tedavi edilen hasta ve doğuştan kalp deliği ( ASD ) rahatsızlığı ile ilgili bilgiler verdiler. 

 ASD ( Atriyal septal Defect) doğuştan kalp hastalıklarının arasında en sık görüleni olup, genellikle çocukluk döneminde tanı konulup tedavi edilmektedir. Ancak bazı kişilerde herhangi bir belirti göstermeyip erişkin yaşlara kadar tanı konulamayabiliyor. Hastalar erişkin yaşlarda özellikle çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı belirtileriyle hekime başvurabiliyorlar. Bizim hastamız da 50 yıldır kalbindeki delikle yaşıyordu, nefes darlığı ve göğüs ağrısı ile hastanemize başvurdu hastanın yapılan ekokardiyografi tetkikinde kulakçıkları arasındaki duvarda ASD (Atriyal septal Defect) dediğimiz delik saptandı.

  

      Hastanın  Anjiyografi olan bir merkezde tedavi oması gerektiğinden PARKHAYAT Afyon Hastanesinde kardiyoloji Uzmanları Uzm.Dr. Bektaş Murat ve Uzm. Dr. Ali Seydi Özgül ile birlikte hastanın kalbindeki delik yaklaşık yarım saat süren işlemle kasık bölgesinden girilerek ameliyatsız  yöntemle şemsiye olarak bilinen kapama cihazıyla ağrısız, sancısız, anestezi verilmeden  başarıyla kapatıldı. Hasta bir gece misafir edildikten sonra şifa ile taburcu edildi.

 

Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Bektaş Murat ve Uzm. Dr. Ali Seydi Özgül  özellikle okul çağındaki çocuklarımızın çarpıntı , göğüs ağrısı veya  nefes darlığı olduğunda muhakkak bir hekime başvurması çok önemlidir. Çünkü kalp deliği olan hastaların rahatsızlıkları çocukluk çağında fark edilmezse erişkin yaşa geldiğinde ameliyat veya kapalı işlemle kapatma işlemi için bazı vakalarda geç kalınabilmektedir dedi.