“Bir Vali vardı. Bir de ilçeye bir kaymakam geldi… Oooo… Oldu mu şimdi kaymaklı ekmek kadayıfı!..” Bu cümleler kendisini gazeteci olarak tanıtan bir arkadaşa ait…   Çevresinde gazeteci olarak bilinen bir arkadaşımız geçtiğimiz günlerde öyle bir yazı yazdı ki okuyanlar hayretler içinde kaldı.   Gazeteci olarak bilinen bu arkadaşımız yazısı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen okurlar da yorumlarıyla bu arkadaşımıza tepki gösterdiler.   Arkadaşımızın ismini “bizi kullanarak reklam çabası” içinde olduğu için yayınlamayacağız. Ama bu yazı “dalkavukluğa ve yalaka gazeteciliğe” iyi bir örnek diye yazının ilgili bölümlerini yayınlıyoruz…   İŞTE DALKAVUKLUĞUN ZİRVESİ SATIRLAR VE OKUYUCULARIN YORUMLARI…   “Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, tam 394 gündür ilimizde başarılı ve özverili bir şekilde hizmet ediyor. Bakın arkadaşlar görev yapıyor yazmadım, hizmet ediyor dedim. Gerçekten Valimiz gecesini gündüzüne katarak Afyonkarahisarımız için çabalıyor emek harcıyor.”   “Evet beyler Vali bey Gazlıgöl Termal Havzasına el attı bir anda her şey değişti. Birde İhsaniye İlçesine Ömer Faruk İlhan gibi bir kaymakam geldi. Oldumu şimdi kaymaklı ekmek kadayıfı. ” “Düzensizlik başıboşluk, kendini bilmezlik almış başını gidiyordu. Vali ile Kaymakam olaya el atınca her şey biranda değişti…”   “Kötülemeye çalıştıkları kişilerden birisi Afyonkarahisar için gece gündüz çalışan hizmet eden termalin geleceğini kurtaran Vali İrfan Balkanlıoğlu, diğerisi ise Gazlıgöl ve Yaylabağı’nı düzene oturtan yanlış yaptırmayan, bölgeyi kurtaran Kaymakam İlhan…”   OKUYUCULARIN YORUMLARI: hasan parayı veren düdüğü nasıl çaldırıyor. bakın görün. ismail sancak ahmetçiğim bir idareciyi sevebilirsin övebilirsin. ama kantarız topuzunu kaçırdığın zaman bunun adı yalınayaklık olur. ayakçılık da iyi bir şey değildir. ProtezKanatlıÇekirge “övgü yarışında ön almak beceri ister, hayal sınırlarını zorlamak ister! herkesin harcı değildir. yarışa katılanların kendini komik duruma düşürme ihtimalleri de yüksektir.
her devirde ve her yerde güç kimdeyse onları kanatlandıracak, gerçeklerden uzaklaştıracak bugünkü tabirle destekçi” bulmak zor değildir. teşbihte hata olmasın, şeyh’i uçuracak müritler her daim hazırdır.
tarihteki usulleri değişse de maksat pek değişmiyor galiba. artık kasideler düzülmüyor güç sahiplerine ama başka türlü ayar çekiliyor. dik duranlar da, eğilip bükülmeyenler de bulunuyor elbette. ve sonunda hepsinin notunu arşivler, tarih ve vicdan veriyor” sezer küçükkurt EKMEK KADAYIFÇIII evet beyler vali bey gazlıgöl termal havzasına el attı bir anda her şey değişti. birde ihsaniye ilçesine ömer faruk ilhan gibi bir kaymakam geldi. oldumu şimdi kaymaklı ekmek kadayıfı. demişsin. wallahi bayaa güldüm bu kadar da yalakalik… pes doğrusu yağdanlıkçı yağdanlık gibisin maşallah ahmet abi, kalemine mürekkep yerine yağ koymuşsun, vıcık vıcık yazmışsın. gelelim valinin hizmetlerine, ne hizmetlerde bulundu vali? daha afyonda yatırım yapılacak yerleri bilmeyen bir insan ne gibi hizmette bulunabilir? gelelim kaymakama, şopara yetki verilmiş tutmuş babasını asmış misali, verdiği yetkileri hizmet ve görev bilincinden ziyade kendini ispatlama amacıyla kullanmış mı, kullanmış. mavi hayat bunun en büyük göstergesidir. italyaya gideceğine keşke termal için japonyaya baksaydı. sonuç olarak noldu? gazlıgölde gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi sonucu bütün düğmeler yanlış iliklenmiş oldu mu? senin gibi özsüt muhabirleri de gömleğin düğmelerinin iliklenmiş olmasını yeterli gördüğü için, sonuç odaklı düşünemiyorsunuz. neyse, yollar buzdan dolayı kaygan, köşen de yağdan dolayı kaygan. birisi sayın yazar, “biliyorum birileri yalakalık yapıyorsun diyecek” diyerek kendi kendine itiraf etmen birşeyleri değiltirmez. allah aşkına birisi bana söylesin bu adam şimdi ne yazdı… kaymakamın yaptığı somut birşeylerden bahsetsen… soyut, üstü kapalı ifadelerler avutmak yerinbe milleti. neymiş almıs basını gidiyormus gazlıgölü kurtaran adam cıkagelmiş.. somut birşeyler koy ortaya…