Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek;  Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek;  Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Zeybek;, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan “Çanakkale Zaferi”nin 105. Yıl dönümünde mukaddes vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

Milletimizin kaderini tayin eden, Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu destan öyle bir inanç, öyle bir ruhla yazılmıştır ki sadece donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağı dünyaya kanıtlamıştır.

Bu onurlu mücadelede, topyekun milletiyle canı ve kanı pahasına vatan müdafaasını icra eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ben sizlere taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyerek vatanın her karış toprağı için ölünceye dek savaşılması emrini vermiştir. Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde vatanımız dimdik ayaktadır ve onların kahramanlık ve cesaretinden aldığı güçle aydınlık istikbale doğru ilerlemekteyiz.Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten, şanlı ecdadımızın sağlam ve sarsılmaz inancı bir milletin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde vurguladığı gibi;

“ Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın ?

 Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.”

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.