Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çay Meslek Yüksekokulu ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ortaklığında “Kahramanlar Can Verir Yurdu Yaşatmak İçin” isimli seminer düzenlendi.





Gerçekleştirilen etkinliğe Çay MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Koçak ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Oruncak ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı ve beraberindeki Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç, Gazi İbrahim Uysal ve Şehit Babası Musa Sağlam, Elektrik ve Enerji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Deniz, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Büyükben ve öğretim üyeleri, Çay ilçe protokol mensupları ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı; gazilik anılarını, fiziksel ve psikolojik etkilenmelerini ve kendisinde bıraktığı izleri katılımcılar ile paylaştı. Terörle mücadele dönemlerini, tarihsel gelişimi ile anlatan Kumartaşlı, vatan için hayatını kaybeden şehitlere karşı gençlere büyük görev düştüğünü ve bunun da vatana ve millete iyi evlat olmak olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise 1974 yılındaki Kıbrıs çıkarmasında neler yaşandığını öğrenciler ile paylaşarak, yaşanılan süreci katılımcılara anlattı ve gazilik mertebesinin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.Etkinlik, film gösterimi ve katılımcılara günün anısına verilen plaket takdiminin ardından sona erdi.