Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, süt toplama merkezlerinin onay belgesi almak için modernizasyon yapacağını, süt toplama araçlarının da plakalandırılarak takip altında tutulacağını bildirdi.
Arap, yaptığı yazılı açıklamada, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenledikleri toplantıyla süt sektörünün sorunları, çözüm yolları, sütte kalitenin artırılması ve hijyen konularının konuşulduğunu kaydetti.
Toplantıda, çözüme kavuşturulması gereken sütün çiftlikten işlenmesi, sağlıksız toplanması, nakli ve muhafazasının iyileştirilmesi konusunda yapılması gerekenlerin tartışıldığını ifade eden Arap, şunları bildirdi:
”Toplantıda çiftçiler tarafından üretilen sütün uygun şartlarda toplanması, muhafazası ve nakli konularında mutabakat sağlandı. Buna göre öncelikli olarak il hıfzıssıhha kararları acilen uygulamaya girecek. Süt toplama merkezleri onay belgesi almak için modernizasyon yapacak ve süt toplama araçları plakalandırılarak takip altında tutulacak. Kimsenin izin almadan kafasına göre süt toplamasına müsaade edilmeyecek.”