Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, Afyonkarahisar halkının kent meydanına Atatürk Anıtı yapılmasını istediğini dile getirdi.


Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Kadir Uysal, Zafer Meydanı’nda Atatürk Anıtının olmamasının Afyonkarahisar Belediyesi’nin bir ayıbı olduğunu dile getirdi.

Başkan Uysal Afyonkarahisar Belediyesine seslenerek; “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda bulunan Zafer Meydanında neden bir Atatürk Anıtı yok, halk bize soruyor, bizde Afyonkarahisar Belediyesini yönetenlere soruyoruz”dedi.

“AFYONKARAHİSAR ZAFER MEYDANINA ATATÜRK ANITI YAKIŞIR”
Bu konuda tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek isteyeceklerini ifade eden İl Başkanı Kadir Uysal: “Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kongresini Kurtuluş mücadelemizin başladığı tarih olan 26 Ağustos Zafer Haftasında yaparak seçilmiş İl Başkanı ve Teşkilatları ile Afyon halkına hizmet etmeye başladık. Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklarda Cumhuriyetimizin Kurucusu olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını kendimize rehber edinerek halkımıza hizmet etmeye çalışacağız. Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak ilk kampanyamızı bilmeniz için tanıtmak isteriz. Afyonkarahisar Zafer Meydanına Atamızın heykelinin yapılması için tüm siyasi partileri ve tüm sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kampanyamıza destek olmalarını istiyoruz”dedi.

“İL TEŞKİLATI OLARAK GEZMEDİĞİMİZ MAHALLE KALMAYACAK”
TDP İl Teşkilatı olarak gezmedikleri mahallenin kalmayacağını aktaran Başkan Uysal: “İş adamalarımıza, öğrenci ve öğretmenlerimize kısacası tüm halkımıza Cumhuriyetimizin kazanımlarını anlatarak Afyonkarahisar Zafer Meydanına Atamızın Anıtının yapılması için desteklerini isteyeceğiz”dedi. 

 “ATATÜRK ANITI OLMAMASI KANIMIZA DOKUNUYOR” 
Atatürk Anıtının meydanda olmamasının kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Uysal: “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Cumhuriyetin kurucusunun bir heykelinin olmaması Afyonkarahisar’ı yöneten devlet yetkililerimizin ayıbıdır. Bütün yolların ortak noktası olan Afyonkarahisar’da Atatürk Anıtının Zafer Meydanında olması gerekiyor. Bu konu kanımıza dokunuyor”dedi. 

“SAHALARA İNİYORUZ VE KAMPANYA BAŞLATIYORUZ”
Zafer Meydanına Atatürk Anıtı yakışır isimli kampanyayı başlattıklarını belirten İl Başkanı Kadir Uysal: “Türkiye Değişim Partisi olarak sahalara inerek Afyon halkımızdan desteklerini bekliyoruz ve kampanya başlatıyoruz. Diğer tüm siyasi Partileri ziyaret ederek kampanyamıza destek olması için Atamızın Anıtını desteklemelerini isteyeceğiz. Zafer Meydanına Atatürk Anıtı yakışır isimli kampanyamızı siz değerli basın mensupları aracılığı ile halkımıza duyurur, Afyonkarahisarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Bir Afyonkarahisarlı olarak hepinize kampanyamıza vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür eder sevgiler, saygılar sunarız”dedi.