Türkiye Değişim Partisi üyeleri 26 Eylül tarihinde Ankara'da yapılacak genel kurul ile genel başkanını seçiyor. 

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Türkiye Değişim Partisi üyeleri 26 Eylül tarihinde Ankara'da yapılacak genel kurul ile genel başkanını seçiyor. 

Tek liste ile gidilecek Kongrede mevcut genel Başkan Mustafa Sarıgül parti tüzüğüne bir madde ekleyerek bir ilki gerçekleştirdi.

Türkiye Değişim Partisi üyeleri genel başkanı kendi oyları ile seçiyorlar. Parti üyeleri İl Başkanlığı binalarında kurulan sandıkla genel başkan ve yönetimini kendileri seçiyorlar. Türkiye’de siyasi parti tarihinde ilk defa bir parti üyeleri genel başkanını kendi seçiyor.  Genel kurul hakkında bilgiler aldığımız Türkiye değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal ilk defa yapılan uygulamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI GENEL BAŞKANINI SEÇİYOR
Türkiye Değişim Partisi Türkiye’nin her yerinde, Türkiye Genel Başkanı’nı eğitim yoklaması ile seçiyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal: “Türkiye’nin her yerinde Türkiye genel başkanını eğilim yoklaması ile seçiyor. Afyonkarahisar Türkiye Değişim Partisi olarak bugün çok gururlanarak hayata geçirdiğimiz bir çalışmamızı siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak istiyoruz. 20.Aralik.2020'de Değişim Şart diyerek çıktığımız bu yolda değişimi kendimizden başlattık” dedi.

“BU SEÇİM SIRADAN BİR EĞİLİM YOKLAMASI DEĞİLDİR”
Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde, huzurun ve başarının olmayacağını ifade eden Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımızı partimize kayıtlı tüm üyeler seçiyor. Özellikle belirtmek isteriz ki bu seçim sıradan bir eğilim yoklaması değildir. Seçimde tüzüğümüzün 37/4 maddesi uygulanmakta ve partimizin Genel Başkanı partiye kayıtlı tüm üyelerimizin onayı ile aday olabilmektedir. Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde, huzurun ve başarının olmayacağının bilincinde olarak, delege ağalığına son veriyoruz” dedi. 

“SİZLERE GÖNÜL VERMİŞ TÜM PARTİLİLERİNİZE SEÇME HAKKI TANIYIN”
Toplumun iradesini delege değil, üye temsil etmektedir diyen Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Kadir Uysal: “Seçime girmeye hak kazandığımız ÇARE ve DEGIŞIM Kurultayımıza günler kala, partimize kayıtlı binlerce üyemiz, il başkanlıklarımızda kurulan sandıklarda Genel Başkan adayımızı seçerek Demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştiriyor. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Demokrasinin gereğini yerine getirin ve sizlere gönül vermiş tüm partililerinize seçme hakkı tanıyın. Aksi halde bu durum demokrasi değil bir dayatma olmaktadır. Toplumun iradesini delege değil, üye temsil etmektedir. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, çıktığımız bu yolda demokrasiyi, adaleti ve eşitliği her zaman sağlayacağımıza söz veriyoruz. Kamuoyuna saygı ve sevgilerimizle” dedi.