Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan "Kadın ve Şiddet" konulu panele katıldı. Panel de konuşan Milletvekili Taytak, “Bilge Türk Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi kadına dönük şiddetle mücadelede herkesin örnek alması gereken bir siyasal liderlik modelini ortaya koymuştur” dedi.

 

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan "Kadın ve Şiddet" konulu panel RAM salonunda gerçekleşti. Panelde MHP Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda Baro Kadın Komisyonu Başkanı Gönül Ar Güngör ve Psikolog Ümmühan Nal sunum gerçekleştirdi. Panele, Milletvekili Taytak’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, il ve ilçe yönetimi, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, panelin önemine değindi. Bayram, “Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına şiddet, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla gündem olmaktadır. Şiddet denilince ilk akla gelen kuşkusuz fiziki güç kullanımına dayalı kaba kuvvet olsa da gerçekte şiddeti sadece fiziki boyuta indirgemek mümkün değildir. Türk İslam anlayışında Türk kadınına çok değer verilmiştir. Efendimiz de bizlere şöyle öğütlemiştir hanımlarınızı üzmeyin onlar Allah’u Teala’nın size emanetidir onlara yumuşak olun iyilik edin. Bizler de Türk İslam anlayışını esas alarak kahraman Türk kadınlarımızı omuzlarımızda taşıyoruz. Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınından bahsederken Türk kadını dünyanın en aydın, en erdemli, en ağır kadını olmalıdır. Bu sözden hareketle Türk kadının daima başarıya ve aydınlığa çıkan yolda destekleyeceğiz. Bu sebeple programa gelen tüm ülküdaşlarıma teşekkür eder, programda emeği geçen asena birimimize başarılar dilerim “dedi.

 

“Kadınlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz”

Kadının toplumdaki önemine değinen MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Bilindiği gibi son zamanlarda ülkemizde kadına şiddet hem önem arz etmekte hemde giderek artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında da kadınların eşitlik hakları ile birlikte seçme ve seçilme hakkıyla elde edilmiş birçok kazanımları var. Kadın bir anadır, eştir, kardeştir yani dalından koparılmayacak bir gül misalidir. Kadınlar bize Allah’ın birer emanetidir. Bu bilinç ile kadınlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz” diye konuştu.



“Bir siyasal liderlik modeli ortaya koymuştur”

Afyonkarahisar Ülkü ocaklarına ve Asena birimine “Kadın ve Şiddet” konulu bir panel düzenledikleri için tebrik ederek konuşmasına başlayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP’nin kadına bakışını anlattı. Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi kadına şiddetin sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve toplumsal bütün boyutlarıyla ilgilenmekte bu sorunlara kalıcı çareler aramaktadır. Bilge Türk Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi kadına dönük şiddetle mücadelede herkesin örnek alması gereken bir siyasal liderlik modelini ortaya koymuştur. Bilge Türk Liderimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu konuyla ilgili olarak ‘Fiziksel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz. Dilde sürekli kadına şiddet vardır, bunlarla nasıl yüzleşeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları vardır. Bu çığlık masumdur. Gazi Mustafa Kemal ne diyor, 'Dünyadaki en güzel şeyleri kadınlar yapar' Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa

ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız kalmaz’ diye ifade etti. Bütün kurumlarıyla kadına yönelik şiddete amasız fakatsız karşı çıkan Milliyetçi Hareket Partisi bu alanda sempozyumlar, organizasyonlar düzenlemiş partimiz bünyesinde KAÇEP Platformu kurulmuş bu konuda taşın altına her zaman elini koymuştur” dedi.

 

“Toplum bilincinin oluşması açısından çok önemlidir”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının da kadına yönelik şiddetin engellenmesi yaptığı çalışmalardan bahseden Milletvekili Taytak, “Türk gençliğinin ve Türk Milliyetçiliğinin kutlu dergahı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve kamuoyu oluşturulması için yapılan faaliyetlerin önemi büyüktür. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş ve kıymetli yönetiminin ve İl teşkilatlarımızın bu konuda gerek yazılı gerek görsel gerekse sosyal medyada yapmış oldukları çalışmalar, düzenlemiş oldukları seminerler, toplum bilincinin oluşması açısından çok çok önemlidir. Bu organizasyonu düzenleyen Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanımız Sayın Timur Bayram Bey'e ve onun kıymetli yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda panelist olarak katılan ve bizleri aydınlatan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları Koordinatörü Avukat Gönül Ar Güngör hanımefendi ve Psikolog Ümmühan Nal hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından MHP Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda Baro Kadın Komisyonu Başkanı Gönül Ar Güngör ve Psikolog Ümmühan Nal “Kadın ve Şiddet” konulu birer sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdiler. Panelin sonunda Milletvekili Taytak ve Ocak Başkanı Bayram panelistlere birer plaket takdim ettiler.