AFYONKARAHİSAR (AA) – AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal, AK Parti iktidarında kadınların her zaman öncelikli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe mahalle temsilcisi kadınlar, İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Rasime Kıpırtı başkanlığında parti binasında toplandı.
Özkal, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da 30 bine yakın kadın üyesiyle AK Parti Kadın Kolları’nın her seçimde olduğu gibi partinin başarısına katkı yapacağını bildirdi.
Teşkilat olarak mahalle temsilcilerini belirlediklerini ifade eden Özkal, şöyle konuştu:
”Toplantılarla sandık kurulu üyelerinin belirlenmesi başta olmak üzere mahalle idareler seçimlerine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. AK Parti iktidarında kadınlar her zaman öncelikli bir konuma sahip. Yapılan yasal düzenlemeler neticesinde hayata geçirilen pozitif ayrımcılık bunun en büyük kanıtı. AK Parti olarak kadınların yaşam standartlarını artırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha görünür kılmak amaçlarıyla getirilen düzenlemeler ve yapılan değişikliklerle cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım attık. Örneğin 2003 yılında kurulan aile mahkemelerinde ile aile içi sorunların bu ihtisas mahkemelerinde evli hakimler tarafından görülmesine karar verildi. Yine Anayasa’da kadın-erkek eşitliğinde devletin sorumluluğunu ilk kez AK Parti iktidarında tanıdık. Böylece kadın erkek eşitliği ilkesinin ilk kez Anayasa’ya girmesini AK Parti olarak sağladık. Ayrıca sosyal yardım alanında kadınlara öncelik veren uygulamalara gittik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen sosyal yardım ve proje desteklerinin yüzde 70’inin kadınlara verilmesi sağladık.”
Özkal, merkez ilçe mahalle temsilcileri ve kadın kolları üyeleri ile gerçekleştirilen istişare ve eğitim toplantılarının il genelinde de yapılmaya başlanacağını ve bununla ilgili olarak ilçe kadın kolları ile çalışmaların son aşamaya geldiğini de sözlerine ekledi.