Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in eşi Sevim Zeybek Hanımefendi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı kapsamında belediyemizde çalışan kadın personelle ve Afyonkarahisar protokolünün eşleri ve bayan mahalle muhtarlarımızla ile bir araya geldi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in eşi Sevim Zeybek Hanımefendi’nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı gerçekleştirildi. Programa; Valimiz Gökmen Çiçek, eşi Sümeyra Çiçek il protokol işleri, kamu kurum müdürlerimizin eşleri, kadın mahalle muhtarları, belediye personelimiz ve meclis üyelerimizin eşleri katıldı.  Programda Belediyemiz Basın Yayın Birimi tarafından hazırlanan 8 Mart Kadınlar Günü temalı video izletildi. Belediye personellerinin yer aldığı videoda kadının iş hayatındaki önemine dikkat çekildi. Video, izleyenlerden tam not aldı.

“KADIN KUTSALIMIZDIR”

Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in de katıldığı programda birer konuşma yaptılar. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkanımız “Kıymet hanımefendiler, değerli analarımız bacılarımız kız kardeşlerimiz hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Bizim inancımızda kadının yeri farklıdır. Her şeyden önce kadın anadır. Aileyi inşa eder, ülkeyi inşa eder, devleti inşa eder. İnancımızda cennet anaların ayakları altındadır. Analar, kadınlar o kadar kıymetlidir. Dinimiz kadar anaya kadına önem veren başka bir inanç yoktur. Baba her ne kadar dışarıda yuvasının rızkı, geleceği için koşturuyorsa da aileyle, evlatlarla birebir ilgilenen onların yetişmesini sağlayan kadındır, annedir. Kadınlar her şeyimizdir, kutsalımızdır. Özellikle bir günde değil 365 gün anılsa yeridir diyor kadınlar gününüzü tekrar kutluyorum” dedi.

“KADIN DEMEK VATAN DEMEK”

Programda Valimiz Gökmen Çiçek’de kısa bir konuşma yaptı. Düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Gökmen Çiçek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Vali Çiçek; konuşmasında ‘ülkemizin İçerisinde bulunduğu sorunların sizlerin eli değmeden, sizler seferberlik ilan etmeden, müdahale etmeden çözebileceğimize inanmıyorum. Uyuşturucuyu konuşuyorsak gençlerimizi bu beladan ancak sizler kurtaracaksın. Kadın demek vatan demek, kadın demek millet demek, kadın demek özgürlük demek. İyi ki; varsınız, iyi ki annelerimizsiniz. İyi ki başımızın tacısınız. Bu duygularla herkesin kadınlar gününü kutluyorum” dedi.  

 Dünya Kadınlar Günü programı akşam yemeği ve eğlence etkinliği ile devam etti. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek adına katılımcılara şal hediye edilirken, program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.