Afyonkarahisar Belediyesi Kadın Meclis Başkanı Canser Kuzu ve yönetim kurulu üyeleri Naime Dadak ve Neşe Taşpınar, Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve Malatya’da da şiddetli biçimde hissedilen depremin ardından depremzedelerin yardımına koştular.

Meydana gelen deprem felaketinin ardından hemen yardım ve destek çalışmalarına başlayan Kadın Meclis Başkanı Canser Kuzu, ilk olarak telefon görüşmeleri yaparak, bölgede depremden zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını tespit etti.

Depremin ardından bölgede görevli olan  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile telefon görüşmesi yaparak, bölgenin ihtiyaçlarını alan Başkan Kuzu, 2 gün içerisinde ihtiyaçları hazırladı ve yola çıktı.

Beraberinde Kadın Meclisi yönetim kurulu üyeleri Neşe Taşpınar ve Naima Dadak ile birlikte, deprem bölgesine giden Kuzu, ilk olarak Malatya iline gitti.

Malatya ilinde merkez ve köylerinde depremden zarar gören vatandaşların yanına koşan Kadın Meclisi, burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarak, vatandaşlara moral verdi.

Vatandaşların acil ihtiyaçları olan battaniye, elektrikli ısıtıcı ve gıda malzemelerinin dağıtımına Malatya ilinde ve köylerinde başlayan Başkan Kuzu, Malatya Vali Yardımcısı hemşerimiz Sinem Büyüknalçacı ile birlikte yardım faaliyetlerine katıldı.

Afet bölgesi Malatya’nın Kale ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi günlük 2200 kişiye sıcak yemek dağıtımına yardım için ilk günü burada geçiren Kuzu, vatandaşlara yemek dağıttı. İhtiyaç sahibi aileleri tespit ederek , götürdüğü elektrikli ısıtıcı, battaniye ve gıda malzemelerini dağıtan Kuzu, iki gün süreyle çalışmalarını bu bölgede yürüttü. 

Malatya'nın Kale İlçesi Bent köyüne giden Canser Kuzu, burada deprem nedeniyle evleri yıkılan aileleri ziyaret ederek, hem teselli etti, hem de hazırladığı yardımları kendilerine iletti. Vatandaşlarla sohbet eden ve ihtiyaçlarını tespit eden Kuzu, bu tespitlerini gerekli mercilere iletti.

Malatya ilinden Elazığ iline geçen Canser Kuzu ve yönetim kurulu üyeleri burada da deprem afetinden zarar gören vatandaşlarla ziyaretlerde bulunarak, ihtiyaçlarını giderdi.

Malatya ve Elazığ iline gerçekleştirdiği yardım ziyaretleri hakkında bilgi veren Kadın Meclis Başkanı Canser Kuzu; "Elazığ merkezli deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki afet yönetimi çalışmalarında pek çok kurum, kuruluş, belediye, STK, özel sektör, oda ve borsalar ile gönüllüler özveriyle görev aldı. Depremin ilk anından itibaren kendini gösteren birlik ve beraberlik ruhu, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından iyileştirme faaliyetlerinde de devam ediyor. Milletimizin yardımseverliği, depremden etkilenen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını hızlandırıyor. Bizde depremin yaşandığı ilk andan itibaren ne yapabiliriz diye düşündük. İhtiyaçların tespiti konusunda bağlantılar yaptık ve tespit ettiğimiz ihtiyaç malzemelerini hazırlayıp bir tır ile yola çıktık.Malatya ve Elazığ ilindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Devletimiz ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında oldu ve halen Devletimiz orada. Bizde elimizden geldiğinde yardımda bulunmaya çalıştık.Rabbim bir daha böyle felaketler, böyle acılar yaşatmasın. Gerçekten çok acı bir olay. Ancak Türk Milleti olarak bu felaketinde üstesinden gelmeyi başardık. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi. 

Kuzu, Malatya ve Elazığ Valiliklerine, Belediye Başkanlıklarına, Emniyet ve Jandarma Komutanlıklarına teşekkürlerini iletti.